Ordførerens uke 21

Fiber og bredbånd - Tour des Fjords - Agder Energi

Fiber og bredbånd

Tirsdag møter jeg sammen med Rådmannen og andre i hans stab Telenor for å diskutere bedre fiber- og bredbåndsdekning i hele Risør kommune. Trass i aktiv satsing og flere prosjekter med ekstern støtte er det fortsatt relativt mange som mangler raskt og stabilt bredbånd i kommunen. Spesielt gjelder dette internettilkobling med hastighet på mer enn 100 megabit per sekund. Målet er at alle i kommunen skal ha mulighet til en slik tilkobling, helt ved fiber.

Tour des Fjords

Tirsdag og onsdag er det Tous des Fjords i vår landsdel. Det blir kanskje det største idrettsarrangement som noen gang er arrangert i landsdelen. Tirsdag er det etappe fra Lindesnes til Grimstad, mens onsdag starter syklistene i Risør og innkomst er i Kristiansand. Jeg deltar ved innkomsten i Grimstad tirsdag ettermiddag og selvsagt starten i Risør onsdag. Det blir masse aktivitet i byen både tirsdag og onsdag. Alle som kan oppfordres til å finne seg en plass ved løypa og heie på alle de internasjonalt kjente syklistene.

Agder Energi

Fredag er det eiermøte i Agder Energi i Kristiansand. Der skal alle ordførerne på Agder blant annet vedta en ny utbyttepolitikk og undertegne en viljeserklæring om å fortsatt eie aksjene sammen. Jeg vil på dette eiermøtet gå ut av arbeidsutvalget for Agder-eierne for å kunne bruke mer tid på arbeidet med ny kommunedelplan for sju kommuner, inkludert Risør, for ny firefelts E18. Men jeg er innstilt som ny leder av bedriftsforsamlingen i Agder Energi, et styringsorgan som er obligatorisk for aksjeselskaper med mer enn 200 ansatte. Bedriftsforsamlingen skal formelt føre tilsyn med bedriftens ledelse og styres forvaltning av selskapet. Bedriftsforsamlingen fastsetter selskapets utbytte og velger styre i bedriften.

Ordfører Per Kristian Lunden - Klikk for stort bilde

Sist endret 22.05.2018