Ordførerens uke 42

Tour des Fjords - Statsbudsjettet - Styrearbeid - Høstmarked - Ordførerens popp-opp kontor - Risør Musikkteater - TV-aksjon - Statsborgerseremoni - Risør Baptistmenighet 150 år

Tour des Fjords

Mandag setter vi i gang planleggingen og mobiliseringen rundt sykkelrittet Tours des Fjords som har en viktig etappe som starter i Risør onsdag 23. mai og som får målpassering i Kristiansand. Dagen før blir det en etappe fra Lindesnes til Grimstad. Lindesnes er allerede i gang med sin planlegging og jeg har hentet en del nyttige innspill fra denne kommunen som også kan gi inspirasjon til Risør.

Statsbudsjettet

Sammen med rådmannen har jeg fått presentert forslag til statsbudsjett for 2018 på kommunens organisasjon KS sin ledersamling i Kristiansand fredag. Mandag går vi sammen med økonomisjefen i Risør kommune gjennom konsekvensene for Risør. 2018 blir et svært økonomisk krevende år for Risør og statsbudsjettet for neste år gir både muligheter og begrensninger.

Styrearbeid

Mandag kveld møter Aust-Agders gruppe i det nasjonale styrenettverket Istyrelsen på Fevik for en ny runde med inspirasjon og kunnskap for bedre styrearbeid. Kommunene har mange styrer i ulike virksomheter og styrene har et stort og viktig ansvar.

Høstmarked

Tirsdag ettermiddag deltar jeg på Risør barneskoles store høstmarked. Dette er en viktig del av TV-aksjonen 2017 og samler inn mye penger til aksjonen. Både elever, lærere og foreldre har arbeidet hardt fram mot markedet på skolen som alltid samler mye folk.

Ordførerens popp-opp kontor

Onsdag flytter jeg med meg mobiltelefon og bærbar pc til Risør By AS sine lokaler på Torvet 1 (turistkontoret). Mellom klokka 12 og 15 tar jeg i mot besøk uten forhåndsavtale av alle som ønsker en prat om store og små temaer. Siden møtestedet er midt i Risør sentrum er det naturlig å komme med innspill til sentrumsutvikling og sentrumsutvalgets arbeid, men alle mulige temaer kan tas opp. Folk fra hele kommunen er velkomne til å ta en prat med meg denne ettermiddagen, men ordførerens popp-opp kontor vil også dukke opp i andre deler av sentrum og kommunen i tida framover. Neste gang blir det et kafebord på Sørlandsporten kafeteria på Akland. Dato kommer seinere.

Risør Musikkteater

Til helga jubilerer Risør musikkteater med flere forestillinger og bokutgivelse. Jeg deltar på den første forestillingen for være med å markere et lokalt kultur-eventyr som har gledet veldig mange i byen, kommunen og også nabokommuner. Jeg ser fram til gjenhør med tidligere glansnumre og kanskje litt nytt ut fra tittelen ”Din beste tid er nå”.

TV-aksjon

Søndag er det den årvisse TV-aksjonen som skal gi penger til utdanning av barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan gjennom FNs barnefond Unicef. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter. Jeg er på reise på søndagen, men varaordfører Elen Lauvhjell er med på opptellingen.

Statsborgerseremoni

Søndag ettermiddag feirer vi nye statsborgere i Risør og de andre kommunene i fylket. Det er Fylkesmannen som står bak den viktige seremonien der varaordføreren representerer Risør kommune i Arendal kulturhus. Å bli statsborger i Norge representerer både rettigheter og plikter og det røde passet gir trygghet og frihet, ikke minst for dem som har bakgrunn fra land i krig og konflikt.

Risør Baptistmenighet 150 år

Søndag feirer Risør Baptistmenighet sitt 150 årsjubileum. Menigheten i Risør er blant landets eldste. Selve baptistkirken ble innviet i 1884, men menigheten ble etablert så tidlig som 1867. Noe usikkerhet hefter ved etableringsdatoen. Varaordføreren deltar også her og hun får dermed en skikkelig aktiv søndag.

Ordfører Per Kristian Lunden - Klikk for stort bilde

Sist endret 16.10.2017