Risør er Norges Kulturkommune 2015

Norges kulturkommune 2015 - Klikk for stort bilde Prisen «Norges kulturkommune» deles ut av Norsk kulturforum annet hvert år, og fokuserer på kommunenes kulturengasjement og innsats for det lokale kulturlivet. I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet:
“I vurderingen av kandidatene har juryen lagt vekt på kommunenes vilje og evne til å satse på egen identitet og egne muligheter, og jobbe videre med dette i et helhetlig og langsiktig perspektiv til beste for egne innbyggere og tilreisende.

Risør kommune oppfyller absolutt disse kravene. Kommunen har jobbet langsiktig og godt i svære mange år og har i dag et kulturelt engasjement både internasjonalt, nasjonalt, regionalt og lokalt, og byr på seg selv i alle sammenhenger."

Risør - Kunst | Kultur | Trehus - Klikk for stort bilde Norsk kulturforum ønsker gjennom prisen å synliggjøre kommunenes kulturengasjement og innsats i og for lokalt kulturliv, der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser i tråd med kulturlovens intensjoner. Den første prisen ble delt ut i 1992.

- Vi satser mye og bredt på kultur i Risør sammenlignet med de fleste andre kommuner. Jeg er ikke så veldig overrasket, men veldig stolt over at en fagjury har kåret Risør som Agders kulturkommune. Mye av æren går til de mange frivillige som legger ned tusenvis av timer i Risørs kulturliv. Men vi har også fin drahjelp av de lands- og verdenskjente festivalene, satsing på bygningsvern og bevaring, kunst og design, båtbyggeriene på Moen og ikke minst Risørhuset, som nå er kraftig oppgradert, sa ordfører Per Kristian Lunden da Risør først ble kåret til Agders kulturkommune.

Leder av Familie- og Kulturkomiteen Svein Harberg sammen med Risør kommunes kultursjef Jorunn Bøe og leder av Kulturkomiteen Lill-Jorunn Larsen på Stortinget 2. juni. - Klikk for stort bildeLeder av Familie- og Kulturkomiteen Svein Harberg sammen med Risør kommunes kultursjef Jorunn Bøe og leder av Kulturkomiteen Lill-Jorunn Larsen på Stortinget 2. juni.

Sist endret 10.12.2015

Jorunn Bøe