#spillnorsk - Lørdag 18. november

#spillnorsk - det norske musikklivets kommunefestival

GRATISKONSERT MED JONAS ALASKA

Lørdag 18. november blir det et tredelt arrangement i Risør med klavermatine på Rådhuset klokka 13:00 med pianistene Marte Hansen fra Risør og Erik Haugan fra Arendal, i Kunstparken klokka 15:00 blir det et eksperimentelt kunstmøte hvor elever fra Kulturskolen øst i Agder fremfører dans og norsk musikk og viser utstilling av elevarbeider, ved siden av Ketil Olav Sands utstilling, estám aqui. Dagen avrundes i Risørhuset klokka 17:00 med stor konsert med elever fra Kulturskolen øst i Agder, hvor de fremfører norskprodusert musikk. Jonas Alaska avslutter med en 45 minutters solokonsert.

Risør er en av 4 kommuner som er invitert av Norsk Komponistforening og NOPA til å være med på prosjektet #spillnorsk, som går av stabelen i november i år. Kommunen har tatt kontakt med Kulturskolen øst i Agder, og de vil sammen stå for arrangementet i Risør. #spillnorsk er komponistene og tekstforfatternes festival, en satsing på norsk musikk og norske artister som representerer det bredeste mangfoldet innen norsk musikk.

Pianistene Marte Hansen fra Risør og Erik Haugan Aasland fra Arendal har klavermatine på Rådhuset klokka 13:00. Her blir det masse flott norsk klavermusikk og anledning til å kjøpe kaffe, kaker og hjemmelaget sjokoladepraliner i pausen.

Elever fra Kulturskolen øst i Agder fremfører dans og norsk musikk og viser utstilling av elevarbeider, ved siden av Ketil Olav Sands utstilling, estám aqui. Her blir det anledning til å få kjøpt mat og drikke. Dette foregår i Kunstparken klokka 15:00.

Dagen avrundes i Risørhuset klokka 17:00 med stor konsert med elever fra Kulturskolen øst i Agder, hvor de fremfører norskprodusert musikk. Vi får høre klavermusikk, messinggruppe, sang, hardingfelegruppe, fiolingruppe, og klarinettgruppe og noen av dem blir akkompagnert av Kulturskolens lærerband. Her blir det også et par danseinnslag, og tar jeg ikke helt feil, vil en av elevene spille et stykke hun har komponert. På denne konserten kommer også Jonas Alaska og har en 45 minutters solokonsert. Her blir det en pause på 30 minutter, hvor det blir anledning til å kjøpe kaffe, kaker og hjemmelaget sjokoladepraliner i pausen.

Siden Kulturskolen øst i Agder er en kulturskole for Gjerstad, Risør, Tvedestrand og Vegårshei, vil det være med elevarbeider og elever fra alle de fire kommunene denne dagen.

Alle arrangementene er gratis for publikum, og vi følger konseptet fra Kulturnatta, hvor publikum kan komme og gå som de vil. Vi bare ber pent om at du da kommer og går under applaus eller i pausen, og at du går inn for å ikke sette deg midt på raden hvis du planlegger å gå.

Jonas Alaska

fra Åmli, Norges svar på Bob Dylan, har tatt hele landet med storm med sine sterke, personlige tekster og catchy melodier. Han sier selv at han oppdaget Bob Dylan i 2. klasse på videregående. Siden har Dylan vært en stor inspirasjonskilde for ham, noe musikken hans bærer tydelig preg av. Etter videregående begynte Jonas Aslaksen på Trøndertun folkehøyskole i Sør-Trøndelag, og her begynte han å skrive egne sanger. Etter det begynte han på Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i Liverpool i 2008. Da tok han artistnavnet Alaska. I 2011 ga han ut sitt første album, Jonas Alaska. Plata fikk strålende kritikker, og artisten Jonas Alaska var definitivt etablert. Samme år ble han nominert til tre Spellemannspriser, Årets artist, Årets mannlige artist og Årets tekstforfatter, og stakk til slutt av med prisen for Årets nykommer og det store Gramo-stipendet. I 2013 kom han med nytt album, If only as a ghost, og i 2015 kom albumet Younger, begge produsert på hans eget plateselskap Long Blond Recordings / Sony Music. Han har kommet med en ny single, The Moon and the Steeple, som er fra hans aller siste album, Fear is a Demon, som kommer I 2017. Han turnerer mye, både i Europa og USA, i tillegg til Norge, og har deltatt på flere store show i USA. At han har tilknytning til både Risør og Tvedestrand er jo også noe å ta med seg. Han gikk på videregående skole i Risør mens han bodde i Tvedestrand, og han er sønn av Trond Aslaksen, rådmannen i Risør.

Kilde: Tvedestrandsposten og Jonas Alaskas hjemmeside

Flere spisesteder vil denne dagen ha billige lunsjretter, så sett av tredje lørdag i november i Risør. Da får du med deg alle disse kunstneriske og velsmakende godbitene.

Jonas Alaska - foto Jonas Alaska hjemmeside.jpg - Klikk for stort bilde

Sist endret 10.11.2017