Strandryddedagen lørdag 5. mai 2018

Strandryddedagen er en del av Strandryddeuken som i år er 30. april - 6. mai. Strandryddedagen er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender frie for søppel en lørdag i året. Hold Norge Rent har arrangert Strandryddedagen siden 2011, og miljøbegivenheten har vokst hvert år siden.

Alle kan bli med på denne viktige dugnaden, både på Strandryddedagen, og resten av året. Det er faktisk så mange som rydder strender rundt omkring at ryddeportalen på www.holdnorgerent.no er blitt et meget viktig verktøy både for å koordinere strandryddedagen, men også for å registrere opplysninger om hva og hvor mye som er oppsamlet på de ulike strender eller vassdrag. Dette brukes bla.a. til forskning. Derfor er en viktig del av denne dugnaden å registrere ryddeaksjonen sin i ryddeportalen på www.holdnorgerent.no, helst FØR man rydder, og særlig i forbindelse med strandryddedagen.

I forbindelse med strandryddeuken vil RTA sette ut avfallsbeholdere og containere bl.a. basert på den informasjonen som finnes i ryddeportalen på www.holdnorgerent.no. Større aksjoner utenom strandryddeuken oppfordres å ta kontakt på forhånd. Utover dette kan man også levere strandryddeavfall gratis på Hestemyr ved oppgi aksjonskoden sin fra ryddeportalen på www.holdnorgerent.no.

Spesifikke spørsmål om frakt og/eller levering av strandryddeavfall rettes til: Driftsleder Gunnar Fløystad i RTA, e-post: gunnar@rta.no, tlf 95 29 15 56.

Generelle spørsmål om strandrydding kan rettes Risør kommune på telefonnummer 37 14 96 00.

Her kan du får mer informasjon om "Strandryddedagen".

 

Rydd en strand.PNG - Klikk for stort bilde

Sist endret 30.04.2018
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Odd Arne Børset

Avdelingsingeniør, Samferdsel
Telefon :37 14 96 30
Mobil :916 97 985
E-post :odd.arne.borset@risor.kommune.no
Login for redigering Login for redigering