TV-aksjonen trenger flere bøssebærere

TV-aksjonen i Risør trenger bøssebærere. Målet er at alle hus i kommunen skal bli besøkt av bøssebærerne på ettermiddagen søndag 22. oktober. TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan gjennom FNs barnefond Unicef.

Bli bøssebærer!

TV-aksjonen NRK 2017 går til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

Målet er at alle husstander skal få besøk den 22. oktober. Til det trenger vi 100 000 bøssebærere. Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 søndag 22.oktober. Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen. Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at én av dere registrerer seg som bøssebærer.

Har du spørsmål om det å være bøssebærer eller hva som skjer rundt TV-aksjonen der du bor? Ta kontakt med Vibecke Langfeldt Andersen på Risør bibliotek, E-post Vibecke.Andersen@risor.kommune.no, telefon : 37 14 97 77, mobil : 48 19 98 20

Mange frivillige

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning. Rundt 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer. Over 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører. TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes.

TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon. På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld.

Disse står bak TV-aksjonen i Risør kommune. Fra venstre: Vibecke Langfeldt Andersen, Ewa Swane, ordfører Per Kristian Lunden og varaordfører Elen Lauvhjell. - Klikk for stort bilde

Sist endret 06.11.2017