Velferdsteknologisenter i Risør sentrum

Risør Kommune og Risør By AS arbeider sammen om byutvikling for å skape mer aktivitet og liv i Risør sentrum.

Risør har en ambisjon om å være ledende innen brukerstyrt velferdsteknologi, og har åpnet et velferdsteknologisenter i Risør sentrum.Prosjektet har fått 200 000,- kr fra DOGAs tilskuddsordning ”Levende lokaler”, som gir økonomisk støtte til fremtidsrettede møteplasser.

Senteret er åpent hver dag kl. 12 til 14, og driftes av frivillige.

Velferdsteknologisenter 2 Åpning - Klikk for stort bilde Det er laget et showroom og visjonen er at senteret skal bli en sosial møteplass, blant annet for eldre, ungdom og innvandrere. Prosjektet er et samarbeid mellom Risør Kommune, Risør By og Pensjonistforbundet.(Foto: Unni O. Norman, Risør By AS)

Velferdsteknologisenter 3 - Klikk for stort bilde Senteret er lokalisert i det gamle DnB-lokalet, Solsiden 4. (Foto: Sigrid Hellerdal Garthe, Risør kommune)

Det er ulike aktiviteter i lokalet:

Velferdsteknologisenter (Irisør.no) - Klikk for stort bilde

·        Opplæring og kurs innen teknologi, bruk av smarttelefon, nettbrett, internett,bildebehandling osv.

·        Det vises eksempler på velferdsteknologi i samarbeid med lokale bedrifter som Elektro, Skagerrak, Paulsen og Sønn, Picomed og Frydenborgsenteret. Eksempler på dette kan være  temperatur- og lysstyring, toalett/bad, språkopplæring, nettbrett, trappehjelp, trygghet, elsykler og roboter

·        Turer/opplæringspakker.  I samarbeid med Risør by vil det utarbeides besøkspakker hvor reise, overnatting, besøk showroom/dataopplæring, sightseeing osv. inngår. Dette for å trekke flere besøkende til Risør sentrum.

·        Senteret skal være en møteplass og treffsted for ALLE med blant annet workshop, diskusjoner og et sted man kan hjelpe hverandre med teknologispørsmål i teori og praksis - en sosial møteplass på tvers av generasjoner og kulturer om velferdsteknologi.

Lag/foreninger vil kunne benytte lokalet til sin aktivitet. For eksempel gjennomfører hørselshemmedes landsforbund hørselsprøver i senteret.

Prosjektet hadde offesiell start 2.oktober 2017 i forbindelse med markering av den internasjonale eldredagen, og de kommende månedene vil prosjektet formes.

Har du ideer eller innspill til senteret?

Kontakt Unni Olimb Norman, Risør By AS, 97 61 09 34.

Sist endret 27.10.2017