Risør kommunes arbeidsmiljøpris 2017

I de siste tre år har Risør kommune, Durapart og fagforeningene samarbeidet om gode inspirasjonsdager rundt helse og livsmestring i oktober. Helt fra starten var det viktig at hovedforedragsholder hadde et foredrag på dagtid og et på kveldstid – slik at det skulle være mulig for alle ansatte å delta. Selv om dette i hovedsak har vært tenkt for de kommunalt ansatte, har det vært et ønske om at det også skal være en «happening» i Risør på en mørk tid av året, og det har derfor blitt lagt ut ledige billetter for «mannen i gata». Spesielt da Geir Lippestad var her i 2016 førte dette til «Rockekonsert-tilstander».  

Det hele startet med at en gruppe ansatte i enhet for habilitering var på Durapart i Arendal og hørte foredrag med psykiater og professor Ingvard Wilhelmsen (hypokonderklinikken). De ble begeistret, og enige om at dette er for bra til at ikke flere får høre det.  Kontaktinfo ble sjekket med Durapart, som gjerne ville være med å arrangere et foredrag. Tankene ble luftet I Arbeidsmiljøutvalget (AMU): de hadde ikke mye penger, men ga moralsk støtte og motivasjon til å kjøre på. Arbeidet ble bakt inn i habilitering sin arbeidsmiljøsatsing «En for alle – alle for en», og tillitsvalgte kom raskt inn i bildet. Fagforbundet, Delta, Fellesorganisasjonen (FO), Norsk Sykepleierforbund (NSF), Utdanningsforbundet og Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (NITO) har bidratt med betydelig økonomisk støtte, og i tillegg markedsført foredraget og satt farge på dagen disse tre årene. Arrangementet falt sammen i tid med «Verdensdagen for psykisk helse», så de siste to årene har de bidratt inn i prosjektgruppa og med økonomisk støtte.

I løpet av de tre årene har det vært følgende arrangementer:

2015: Hovedforedrag: Ingvard Wilhelmsen    Mellomspill: Mindfullness – tilbud om praktisk trening

2016: Hovedforedrag: Geir Lippestad            Mellomspill: Guttorm Eskild Nilsen

2017: Hovedforedrag: Dag Otto Lauritzen     Mellomspill: Psykolog Hanne Brorson

2018: En favoritt vi har forsøkt å få på plass tidligere.....

Totalt har det vært ca. 1600 deltakere i løpet av de tre årene.

Arrangementet har blitt innledet av rådmann eller kommunalsjef.

Verdensdagen for psykisk helse, Fagforeningene og de ansatte på Risørhuset har vært helt uunnværlige for initiativtakerne fra habilitering og Durapart.  

Dette fine tiltaket hedres med Risør kommunes arbeidsmiljøpris for 2017.

Arbeidsmiljøprisen 2017 ble tildelt Habiliteringstjenesten og Durapart, hovedarrangørene av Inspirasjonsdagene. Ordfører Per Kr. Lunden gratulerer Bjørn Haugersveen, Hilde Austenå Nilsen, begge fra habiliteringstjenesten, og Håkon Sandvik ved Durapart. Foto: Tore Myrberg iRisørArbeidsmiljøprisen 2017 ble tildelt Habiliteringstjenesten og Durapart, hovedarrangørene av Inspirasjonsdagene. Ordfører Per Kr. Lunden gratulerer Bjørn Haugersveen, Hilde Austenå Nilsen, begge fra habiliteringstjenesten, og Håkon Sandvik ved Durapart. Foto: Tore Myrberg iRisør

Sist endret 15.12.2017
Fant du det du lette etter?
Login for redigering Login for redigering