Ordførerens uke 33

Sommeroppsummering - Hyttemøte - Arendalsuka - Kultur-besøk

Sommeroppsummering

Dette blir min andre fulle arbeidsuke etter ferien. Forrige uke var det få møter, men jeg fikk innimellom besøk i samfunnsfagtimene på Voksenopplæringen (VIRK), en vielse på Rådhuset og en del planlegging for høsten tid til en grundig gjennomgang av sommersesongen sammen med Rådmannen. Jeg har hatt beredskapsansvar hele sommeren og det har heldigvis ikke vært alvorlige ulykker i vår kommune som har krevd kommunal beredskapsrespons. Kanskje med unntak av stor brannfare i det tørre og varme været. Men her har informasjonen fra og kontakten med Østre Agder Brannvesen vært god som vanlig. Sommeren i Risør har ellers vært prega av de tre store festivalene og i tillegg seilregattaene M32. Kommunen er en viktig praktisk tilrettelegger på alle sommerarrangementene, og det er all grunn til å takke ”utegjengen” på enhet for drift og vedlikehold for innsatsen i sommer. De er veldig erfarne med tilrettelegging for festivalene og tar utfordringer som kommer på strak arm.

Hyttemøte

Dialogmøtet med hytteeiere og feriefolk i Risør ble gjennomført onsdagen før trebåtfestivalen med en fullsatt sal i Rådhuset og mange spørsmål og innspill. Alle innspill og kommentarer er samlet i et fyldig referat og sammen med Rådmannen har jeg gått igjennom innspill for videre oppfølging. Noe vil også følges opp av Risør By AS avfallsselskapet RTA.

Arendalsuka

Den store begivenheten denne uka blir Arendalsuka, som er en fantastisk mulighet for å hente kunnskap og drive politisk påvirkning (og selv bli påvirket). Jeg vil være i Arendal de fleste dager denne uka og skal også lede og delta i noen debatter. Arendalsuka er en stor nasjonal begivenhet, med positive ringvirkninger for hele regionen. Så vidt jeg forstår er hotellene i Risør fullbooka denne uka. Det blir nok også uvanlig mange passasjerer på bussrute 150 mellom Arendal og Risør.

Kultur-besøk

Aust-Agder får neste uke besøk av egyptiske Basma Al-Husseini, fra organisasjonen Action for Hope i Libanon og Helena Nassif fra organisasjonen Mawred i Libanon. Begge er kunst- og kulturaktivister med et stort engasjement for det frie kulturlivet i flere arabiske land. De har også engasjert seg i kulturaktiviteter blant flyktninger i området. Basma Al-Husseini og Helena Nassif deltar på seminaret ”Kunst som sosial drivkraft” under Arendalsulkas første dag. Dette er et arrangement som Kulturrådet, Arendal kommune, Nordisk informasjonskontor og organisasjonen Mimeta står bak. Mimeta har hovedkontor i Arendal, driver med støtte fra Utenriksdepartementet arbeid for kunstnere og kulturarbeiders rettigheter og arbeidsmuligheter i en rekke land, og har hatt et langvarig samarbeid med Action for Hope og Mawred. Basma og Helena besøker Risør tirsdag og vi vil blant annet besøke Risør Kunstpark, Risørhuset og Risør Ungdomsteater.

 

Ordfører Per Kristian Lunden - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Sist endret 13.08.2018
Fant du det du lette etter?
Artikkel (1)
Login for redigering Login for redigering