Trim og trening i friluftsområdene i Risør

Risør kommune har flotte muligheter for trening som svømming, turgåing, jogging eller løping i flotte friluftsområder!

Gapahuk og treningsapparater ved Barbulivannverket - Klikk for stort bildeGapahuk og treningsapparater ved Barbulivannverket

Er du i Risør og har lyst til å strekke litt på beina? Da kan du finne aktiviteter som passer ett hvert nivå.

• Hasdalparken i sentrum er et flott park og lekeplass for både voksne og barn.
  •
  • Sagjordet et er flott aktivitetsområde for hele familien. Her finner du en barnevennlig badeplass, stupebrett og grill.  100 meter fra badeplassen ligger det en nyetablert lekeplass og ballbinge som er til fri benyttelse.
  •
  • Runden som er mye benyttet er "rundt Krana", den er på ca. 3 km, på asfalt og har liten stigning. Gå utover Solsiden og følg skilt mot Krana. Flott utsikt over Kranfjorden og Østerfjorden.

• Urheia har ett nettverk av stier hvor rundløypa er ca. 1 km og hvor dekket er skogssti.  Her finner du også badeplasser i ferskvann hvor det er tilrettelagt med handikappwc. Adkomst hit fra sentrum er opp Urbakken på Solsiden, opp Barbulibakken ved Kunstparken / Risør kirke, eller fra Krantoppen.

• I Urheia er det en rundløype på ca. 1 km hvor det er satt opp ulike treningsapparater som er spennende både for barn og voksne. Flott område for både tur og

• Ytterst på Tangen finner du Flisvikastien.  Stien ender på Randvikstranda, som er en flott badeplass for barn.  Stien er veldig kuppert og fortiden litt dårlig merket.  Ikke mulig med vogn eller rullestol på denne turen.

• En mer krevende sti er turen til Fransåsen. Starten på denne turen finner du ved Randvikstrandas vestre vik.

• Badeplasser fra land; Randvikstranda, Sagjordet friluftsområde, Urheia og Kastellet

• Badeplasser i skjærgården; Lille Danmark, Perleporten, Skallet, Stangholmen m.flere.

Risør kommune er Friluftslivetsår 2015 kommune og har innført måndens tur

LInk til månedensturer finner du i denne artikkelen.

For flere turmål kontakt turistkontoret eller, se link i høyremenyen.

Ballbinge og skateanlegg på Kjempesteinsmyra, tennisbane i Heiveien (tennisrekkert leies på Turistkontoret på Torvet). I tillegg kan du blandt mye annet benytte treningssenterne Risør Fysikalske Institutt i Trekta og Atletix på Frydendal

Sagjordet badeplass - Klikk for stort bildeSagjordet badeplass Randvik øst - Klikk for stort bildeRandvik øst Badebrygge ved Barbulivannverket - Klikk for stort bildeBadebrygge ved Barbulivannverket
Sist endret 02.07.2015
Relevante linker (1)