Friluftsliv og friområder

Mulighetene for et rikt og variert friluftsliv i Risør kommune med god tilgang til hav, skjærgård, skog og innlandsvann er store. Av de mest benyttede tilrettelagte friområdene i og rundt Risør sentrum kan nevnes:

Sagjordet ble kåret til årets friluftslivsområde i Aust-Agder i 2001. Dette området er opparbeidet og vedlikeholdes med stor dugnadsinnsats fra lokalbefolkningen.

Sti fra Flisvika til Randvik. Denne stien er opparbeidet og skiltet, og i tillegg har Havrefjell Turlag merket denne stien med forlengelse til Ravnåsen.

Urheia er opparbeidet med et godt stinett med naturopplevelser, bademuligheter og utsiktspunkter.

Vakthusheia bærer også navnet Tjenndalsheia. Den ligger like ved Risør by og har sitt høyeste punkt 128 meter over havet. Det er en fin og ikke så lang tur som mange risørfolk går daglig. Kart og nærmere beskrivelse finnes på UT.no.

Merket sti som starter ved gapahuken/skibakken som ligger ved busslommen på toppen av Grønningveien (ved barneskolen). Stien går i nordhellinga bort til området ved Linken Allé. Stien har røde merker, går i kuppert terreng og krysser andre småveier. Hope IL har utarbeidet skole o-kart (PDF, 3 MB).

Tilrettelagte bademuligheter finnes på Randvik, Kastellet, Sagjordet, Mindalen (alle i sjøvann) og i Urheia (ferskvann).

"Sjømerker i Aust-Agder" er en kulturminneløype utarbeidet av Aust-Agder fylkeskommune i forbindelse med Kulturminneåret 2009. Løypa følger stort sett kystleia fra Ulvøysund til Risør og omfatter 139 utvalgte sjømerker: fyrstasjoner, fyrlykter og lanterner, varder, støpejernsøyler, master og båker, samt noen av marinens gamle krigsmerker. I tillegg er det tatt med noen helt spesielle merker: hvitmalte flekker, ombrukte kanonløp, duc d'alber og ruinene av en vindmølle brukt som sjømerke! Hvert merke presenteres med bilde, kartkoordinater og en kort historikk. Sju kartblad viser hvor du finner merkene, og du vil også finne historiske infotekster om ulike merketyper.  

Sagjordet - badeanlegget - Klikk for stort bildeSagjordet - badeanlegget

Sist endret 15.12.2015
Fant du det du lette etter?
Kart (1)
Login for redigering Login for redigering