Personvern og informasjonskapsler

Personvern logo - Klikk for stort bilde

Når du bruker nettsidene til Risør kommune legger nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Informasjonen benyttes til å bedre innholdet på nettsidene, og de kommunale tjenestene. Personvernerklæringen forteller hva som samles inn, og hvordan vi bruker informasjonen.

Personvernerklæring

Slik skjuler du deg fra annonsører og sletter informasjonskapsler

Ansvar

Risør kommune ved rådmannen er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som er til hjelp i forbindelse med drift og vedlikehold av nettportalen www.risor.kommune.no.

Webanalyse

(Bruk av Google Analytics i InfoLink som er kommunens publiseringsverktøy).

Det har i det siste vært fokus på hvordan informasjon om brukere av nettsider blir delt med store selskaper som Google og Facebook.

Acos sporer ikke aktiviteten til brukerne i sine publiseringsløsninger, men legger til rette for at Risør kommune kan bruke verktøy som i noen tilfeller gjør dette. Et eksempel på dette er Google Analytics. Det er viktig å være klar over at bruken av dette verktøyet da skjer på bakgrunn av de gjeldende vilkår fra Google.

Acos har valgt å legge ut en oppdatering til InfoLink, hvor brukernes IP-adresser anonymiseres når kunden har aktivert Google Analytics. Dette sikrer at enkeltpersoner ikke kan identifiseres av dette verktøyet når de besøker kommunens nettsider.

Risør kommunes nettsted benytter ikke Facebook Social Plugins men lenker direkte til tjenestene til Facebook så vi deler heller ikke dine søkebegrep eller surfevaner på Risør kommunes websider med Facebook.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom deg og www.risor.kommune.no hver gang du ser på en av sidene våre. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke til å identifisere deg som person.

Søk

Vi lagrer informasjon om søkeord og valg du benytter i søkefunksjonen på www.risor.kommune.no. Vi bruker informasjonen til å bedre innhold og navigasjon for brukere av nettsidene. Bruksmønster og statistikk fra søk kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, som for eksempel IP-adresse. 

Kontaktinfo

Henvendelser om personvernerklæringen rettes til personvernombudet i Risør kommune personvernombud@risor.kommune.no

Sist endret 09.07.2018
Fant du det du lette etter?

Kontaktinformasjon

Ståle Sjaavaag

Prosjekt/Saksbehandler
Telefon :37 13 20 00
Mobil :945 00 042
E-post :staale.sjaavaag@risor.kommune.no
Login for redigering Login for redigering