Planarbeid for ny E18 Dørdal - Grimstad

Planarbeidet omfatter kommunene Bamble, Kragerø, Gjerstad, Risør, Tvedestrand, Arendal og Grimstad. Planleggingen gjennomføres av Nye Veier og deres rådgiver, i tett samarbeid med kommunene og øvrige berørte myndigheter.

Prosjektet har som ambisjon å drive frem en effektiv og åpen planprosess hvor vi skal legge til rette for medvirkning. Medvirkning betyr at vi inviterer befolkningen og alle interessentgrupper til å komme med innspill og synspunkter som kan ha betydning for valg av fremtidig veitrasé for E18 gjennom regionen.

Prosjektet har derfor opprettet en egen medvirkningsportal. Denne portalen er en informasjonskanal for deg og en lyttepost for oss. Dette hjelper oss til å treffe informerte valg. Medvirkningsportalen er en ny måte for prosjektet å innhente innspill digitalt og kartfestet. Dette gjør at vi kan få mer spesifikke innspill som kan ha betydning for fremtidig veitrasé.

Har du noe på hjertet, si din mening! Gå inn på den interaktive kartløsningen og legg dine kommentarer og bemerkninger direkte inn i kartet.

Her kan du si din mening i Medvirkningsportalen!

Nye Veier har ansvar for utbygging av E18 fra Langangen til Grimstad til firefelts motorvei. Formålet med ny E18 er å:

• Binde sammen regionene
  • Utvikle bo- og arbeidsmarkedet til regionen
  • Sikre gode rammebetingelser for næringslivet
  • Redusere reisetiden
  • Øke trafikksikkerheten

Asplan Viak/Rambøll er Nye Veiers rådgiver i første fase av planleggingen av ny firefelts E18 mellom Dørdal og Grimstad.

Trond Aslaksen
Rådmann