Pop-up campus 2022

Pop-up Campus 2022 i Risør var en stor suksess! 30 studenter fra UiA (Kristiansand) og Fagskolen Kristiania (Oslo) har jobbet intensivt med designmetoden for å finne fram til nye og kreative løsninger for samfunnsutfordringer i småbyer.   Flerfoldige innovative ideer for Risør poppet opp, tenk på en ZIP-line over sentrum, en start up camp, en samarbeidsplan for å knytte voksne og ungdom sammen ; en propell som driver samarbeid mellom voksne og ungdom framover, et aktivitetshus og mye mer!  Den røde tråden i de forskjellige ideene var ungdom og det å skape en ringvirkning gjennom aktiviteter for, og skapt i sammen med ungdom!

Startup camp, vinneren Popup campus 2022 Risør kommune

15 Master studenter fra UiA SHIFT entreprenørskap og innovasjon, 9 studenter fra produktdesignlinje og 5 studenter fra Innovasjons og entreprenørskapslinje fra Kristiania fagskole ankom byen på søndag 30. oktober.  De startet allerede på søndagskveld med en workshop, psykologen Bjørn Ekelund inspirerte til god gruppearbeid gjennom innsikt i hverandres sterke og svake sider.

Etter innledende ord fra ordføreren på mandag følget en kort presentasjon av de fem forskjellige case fra Risør kommune: Fremtidens Kino, Barnefamilier og Risør, Kystkulturen, Frivilligheten og en av Byjubileets ambisjoner; «bli bedre kjent med Risør, folkene som bor her og de som besøker oss»

DOGA (Design og arkitektur Norge) bidro med et innlegg om inkluderende design og viste til viktigheten av å tenke på diversitet allerede før oppstarten av designprosessen.  Etter lunsjen satte gruppene i gang med arbeidet. De spredte seg over møtelokalene i Kunstparken og Næringsgården P7 hvor de forskjellige gruppene har jobbet tett sammen i løpet av hele uka med felles oppstartsmøter klokken 9 og Wrap-up møter klokka 16.30 i Kunstparken.   

På onsdag fikk de smake på kystkulturen i Risør, de tok den gamle Øysang ferje til Moen og fikk en omvisning og lunsj på Trebåtbyggeriene på Moen. Det var artig å se den moderne varianten av Risør Trebåtbyggeriet på Buvika etterpå. 

Fredag 4. november fylte salen i Risørhuset seg opp for å se på presentasjonene. En profesjonell jury kom med tilbakemeldinger og delte ut premien til innovasjonsgruppen; «start-up camp» for ungdom, med kule aktiviteter og entreprenørskapsopplæring, en sommercamp hvor de kan lære å starte sin egen bedrift.  

Presentasjoner - pdf 

 

Byjubileet - startup camp presentasjon (PDF, 2 MB)

 

 

 

 

 

Barnebyen Risør - aktivitetshus (PDF, 4 MB)

 

 

 

 

fremtidens Kino (PDF, 5 MB)

 

 

 

 

 

FRIVILLIGHET (PDF, 2 MB)

 

 

 

 

Kystkultur (PDF, 6 MB)

 

 

Videoene

Klikk på teksten nedenfor for å se videoen av presentasjonene og de ulike løsningene på problemstillingene 

Barnebyen Risør

Byjubileet

Frivilligheten 

Framtidens kino

 

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Kontaktinformasjon

Martine van der Eems
Prosjektleder Beyond Risør og Remote Risør
E-post
Mobil 99 22 31 81