Drop-in for 1. dose, 2. dose og oppfriskningsdose torsdag 9. desember kl. 17-20


Risør kommune tilbyr drop-in vaksine for de som ikke har vaksinert seg med første eller andre dose. De som er over 45 år kan komme og ta oppfriskningsdose. Vaksinasjonssted: Frydenborgsenteret, Sirisvei 12. 

Er du over 65 år, må det ha gått fem måneder siden dose 2. 
Er du under 65 år, må det ha gått seks måneder. 

Om vaksinering i Risør

Vaksinering i Risør 

Alle innbyggere som bor og oppholder seg i kommunen kan få vaksine. 

Vaksinetelefon: Tlf. 913 68 776 - mandag til fredag fra kl. 08:30 til 10:00 
E-post: vaksine@risor.kommune.no 

FHI - Informasjon om koronavaksine til befolkningen

Hvordan foregår vaksinasjon i Risør

Risør kommune bruker bookingsystemet www.c19.no for bestilling av time til vaksine. Du kan booke time til deg selv eller til en pårørende. 

Bestill time på nett
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på.

Her vaksinerer vi

Risør kommune vaksinerer på Frydenborgsenteret, Siris vei 12.

Vaksinasjon av barn og unge

På FHI sine sider kan du lese mer om vaksinasjon om barn og unge. Følgende anbefalinger og tilbud om koronavaksine gjelder for barn og unge

Oppfriskningsdose

Personer over 65 får tilbud om en oppfriskningsdose fem måneder etter dose 2. Time kan bestilles via c19.no eller ved å ringe vaksinetelefonen. Om man ikke har mulighet selv kan også en pårørende bestille time for deg på c19.no. Det skal gå minimum en uke mellom koronavaksine og influensavaksine. Vårt mål er at alle i denne gruppen som har mulighet skal få oppfriskningsdosen før jul.

Helsepersonell.

Er du helsepersonell med pasientkontakt kan du være prioritert for en tredje dose. Din leder prioriterer hvem som er i denne gruppen, og du vil få en SMS om det. Hvis du er prioritert skal det likevel gå seks måneder mellom andre og tredje dose.

Prioriterte grupper 

Foreløpig er det kun personer som er prioritert av lege eller spesialisthelsetjeneste som får tilbud om tredje dose koronavaksine. Du blir kontaktet av kommunen når du får tilbudet. 

Kommunen samarbeider med spesialisthelsetjenesten og fastlegene, og får beskjed om hvem som skal ha tilbud om tredje dose. Hvis du er usikker på om du er prioritert, ta kontakt med fastlegen din. 
Personer med nedsatt immunforsvar anbefales en tredje vaksinedose - fhi.no

Ofte stilte spørsmål

Jeg er ikke en digital bruker. Hvordan får jeg koronasertifikat?

Fra torsdag 24. juni kan du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett få tilsendt koronasertifikatet i posten. Les mer på helsenorge.no

Fullmakt

Du kan gi andre fullmakt til å bruke tjenester på helsenorge.no på dine vegne, og du kan få tilsvarende fullmakt fra andre.
Les mer om fullmakt på helsenorge.no.

 

Hvordan finner jeg koronasertifikatet/vaksinepasset mitt?

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Du må logge deg inn på helsenorge.no for å se sertifikatet ditt. 

Logg inn på helsenorge.no

Jeg er ikke i risikogruppen, hvorfor burde jeg vaksinere meg?

Fordelen med at så mange som mulig vaksinerer seg er at vi som samfunn klarer å stå bedre imot viruset. Høyere andel vaksinerte i befolkningen gir bedre beskyttelse for de sårbare.

Jeg har ikke fødselsnummer, hvordan kan jeg bestille time?

Man kan også registrere DUF-nummer. 

Les mer om DUF-nummer på www.udi.no

Når får jeg dose to?

Vaksinedosene har noe ulik intervall, avhengig av hvilken type vaksine du får. Du vil få informasjon om dette når du får første dose.
Etter du har fått første dose, vil du motta en SMS med dato for andre dose. Vi sender også en påminnelse på SMS dagen før. Om det kommer endringer vil alltid siste SMS være den som gjelder. 

Du kan ikke avbestille andre vaksinedose. Det er kun hvis du er syk eller hvis du er i karantene/isolasjon som er gyldig grunn til avbestilling. 

 

 

 

Endringslogg: 2.12 kl. 10:30 Fjernet punkt om vaksine til barn. Forkortet tekst. 19.10 kl. 13:20 Lagt inn "Koronavaksine i Risør fra og med uke 43". 14.09 kl. 09:00 Fjernet utgått tekst etter instrukser fra vaksinekoordinator 13.09 kl. 12:00 Lagt til informasjon om vaksinering av barn og ungdom. 31.08 kl. 13:10 Fjernet avsnitt om Etterregistrering av vaksine satt i utlandet og Informasjon til fastleger utenfor Risør, slått sammen menypunkt om "Slik bestiller du time", samt forkortet teksten 14.07 kl 07:40 Erstattet illustrasjon fra VG.no med tabell fra Fhi.no 13.07 kl. 11:20 Oppdatering av status og forventede doser 30.06 kl. 12:30 Lagt til informasjon om etterregistrering av vaksiner i utlandet. 23.06.21 kl. 13:30 Avpublisert skjemaet "Registrering av pasienter med underliggende sykdommmer. Nå må de selv ta kontakt med fastlegen sin. Lagt til FAQ med ukesoversikt over vaksinedoser.