Vaksinering i Risør

Hvem kan få vaksine? 

Alle innbyggere som bor og oppholder seg i kommunen kan få vaksine. Vi vaksinerer til enhver tid med gjeldende vaksine fra FHIs program. 

Vaksinetelefon: Tlf. 913 68 776 - mandag til fredag fra kl. 10:00 til 12:00 
E-post: vaksine@risor.kommune.no 

FHI - Informasjon om koronavaksine til befolkningen

Drop-in vaksinering i Risør

Alle over 18 som har ønsker å ta vaksine kan bestille time på c19.no eller ved å ringe vaksinetelefonen. 

Gruppevaksinering i Risørhallen er nå avsluttet, men hvis det fortsatt er noen som ønsker vaksinering blir det drop-in på Risør helsestasjon tirsdag 21.september mellom kl 10:00. og kl 15:00.

Det er viktig at alle «etternølere» benytter seg av tilbudet denne dagen! Du kan bestille time via c.19.no eller vaksinetelefonen for å unngå kø, eller bare møte opp.

Drop-in er bare for deg som skal ha første dose og der det er gått minst 4 uker siden første dose eller for deg som ikke har møtt opp til timen for andre dose.

Bestill time på nett
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på.

Ta kontakt snarest hvis du ikke kan møte opp på tildelt time

Dersom du blir syk eller havner i karantene, skal du ikke møte opp for vaksine, men melde fra så raskt som mulig på telefon 913 68 776. Telefonen er åpen mandag til fredag fra 10:00 til 12:00.  

Det er viktig at du prioriterer å møte opp på vaksineringen, da vaksinedosen som er reservert til deg ikke vil kunne bli brukt hvis du ikke møter opp. 

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen: 

  • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom  
  • er i karantene eller venter svar på koronatest 
  • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste 7 dager  
  • det har gått mindre enn 3 uker siden du var ferdig med isoleringsperioden etter koronasykdom (SARS-CoV-2) 

Dose 3 til de som har alvorlig nedsatt immunforsvar

Sammen med de fagmedisinske miljøene og spesialisthelsetjenesten har Folkehelseinstituttet utarbeidet en oversikt over hvilke sykdommer personer som anbefales en 3.dose har og hvilke medisiner de bruker. 

Se oversikt over hvem som anbefales vaksinasjon her: Enklere tilgang til 3. dose for personer med nedsatt immunforsvar

Vaksinasjon av barn og unge

På FHI sine sider kan du lese mer om vaksinasjon om barn og unge. Følgende anbefalinger og tilbud om koronavaksine gjelder for barn og unge

Vaksinering av ungdom 16-17 år

Ungdom mellom 16 og 17 år får doser med Pfizervaksinen. Du kan kun få time ved å kontakte vaksinetelefonen. Hvis du ikke er fylt 16 år innen vaksinasjons­dagen må du ha samtykke fra begge dine foreldre.

Last ned samtykkeskjema - Vaksinering av barn og unge som ikke har fylt 16 år. (PDF, 51 kB)

Vaksinering av barn 12-15 år

Det er nå åpnet opp for vaksinering av barn over 12 år. De vil få Pfizervaksinen.
Elevene blir vaksinert på skolen, i skoletiden. De elevene som ikke har fylt 12 år vil bli satt opp etter de fyller 12 år.

Se hva FHI skriver om vaksinering av 12-15-åringer

Ofte stilte spørsmål

Jeg er ikke en digital bruker. Hvordan får jeg koronasertifikat?

Fra torsdag 24. juni kan du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett få tilsendt koronasertifikatet i posten. Les mer på helsenorge.no

Fullmakt

Du kan gi andre fullmakt til å bruke tjenester på helsenorge.no på dine vegne, og du kan få tilsvarende fullmakt fra andre.
Les mer om fullmakt på helsenorge.no.

 

Hvordan finner jeg koronasertifikatet/vaksinepasset mitt?

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Du må logge deg inn på helsenorge.no for å se sertifikatet ditt. 

Logg inn på helsenorge.no

Hvorfor kan jeg ikke velge vaksine selv?

Koronavaksinene er like trygge, uavhengig av produsent. Det spiller derfor ingen rolle hvilken du mottar. Det vil ikke være mulig å be om en spesifikk vaksine, og du vil få den vaksinen som er tilgjengelig der du vaksineres. Dette er på grunn av logistikken og at tilgangen på vaksinedoser er veldig liten.

Jeg er ikke i risikogruppen, hvorfor burde jeg vaksinere meg?

Fordelen med at så mange som mulig vaksinerer seg er at vi som samfunn klarer å stå bedre imot viruset. Høyere andel vaksinerte i befolkningen gir bedre beskyttelse for de sårbare.

Jeg har ikke fødselsnummer, hvordan kan jeg bestille time?

Man kan også registrere DUF-nummer. 

Les mer om DUF-nummer på www.udi.no

Når får jeg dose to?

Vaksinedosene har noe ulik intervall, avhengig av hvilken type vaksine du får. Du vil få informasjon om dette når du får første dose.
Etter du har fått første dose, vil du motta en SMS med dato for andre dose. Vi sender også en påminnelse på SMS dagen før. Om det kommer endringer vil alltid siste SMS være den som gjelder. 

Du kan ikke avbestille andre vaksinedose. Det er kun hvis du er syk eller hvis du er i karantene/isolasjon som er gyldig grunn til avbestilling. 

Jeg kan ikke møte til oppsatt time

Det er kun sykdom med feber, isoloasjon på grunn av korona, eller at du avventer prøvesvar på koronatest som er grunn for å avbestille første time.

Timen avbestiller du på www.c19.no/vaksine, eller ved å ringe vaksinetelefonen som er bemannet mandag til fredag kl. 10:00 - 12:00. Tlf. 913 68 776. 

 


Egenerklæringsskjema

Før du mottar vaksinen ber vi deg svare på dette skjemaet: spørreskjema og informasjon ved gruppevaksinering (PDF, 534 kB), og ta det med deg til vaksinasjonsstedet. Husk å ta med gyldig identifikasjon. 

 

Endringslogg: 14.09 kl. 09:00 Fjernet utgått tekst etter instrukser fra vaksinekoordinator 13.09 kl. 12:00 Lagt til informasjon om vaksinering av barn og ungdom. 31.08 kl. 13:10 Fjernet avsnitt om Etterregistrering av vaksine satt i utlandet og Informasjon til fastleger utenfor Risør, slått sammen menypunkt om "Slik bestiller du time", samt forkortet teksten 14.07 kl 07:40 Erstattet illustrasjon fra VG.no med tabell fra Fhi.no 13.07 kl. 11:20 Oppdatering av status og forventede doser 30.06 kl. 12:30 Lagt til informasjon om etterregistrering av vaksiner i utlandet. 23.06.21 kl. 13:30 Avpublisert skjemaet "Registrering av pasienter med underliggende sykdommmer. Nå må de selv ta kontakt med fastlegen sin. Lagt til FAQ med ukesoversikt over vaksinedoser.