Vaksinering i Risør

Hvem kan få vaksine? 

Alle innbyggere som bor og oppholder seg i kommunen kan få vaksine. Vi vaksinerer etter FHIs program. 

Vaksinetelefon: Tlf. 913 68 776 - mandag til fredag fra kl. 08:30 til 10:00 
E-post: vaksine@risor.kommune.no 

FHI - Informasjon om koronavaksine til befolkningen

Vaksinering i Risør

Alle over 18 som har ønsker å ta vaksine kan bestille time på www.c19.no eller ved å ringe vaksinetelefonen. 

Bestill time på nett
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på.

Hvor

Risør kommune vaksinerer på Frydenborgsenteret, Siris vei 12.
Alle som ikke har tatt første eller andre dose kan logge seg inn på www.c19.no og bestille time der. De som skal ha tredje dose av medisinske årsaker og kan dokumentere dette, må ringe vaksinetelefonen for å bestille time.

Ta kontakt snarest hvis du ikke kan møte opp på tildelt time

Dersom du blir syk eller havner i karantene, skal du ikke møte opp for vaksine, men melde fra så raskt som mulig til vaksinetelefonen. 
Det er viktig at du prioriterer å møte opp på vaksineringen, da vaksinedosen som er reservert til deg ikke vil kunne bli brukt hvis du ikke møter opp. 

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen: 

  • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom  
  • er i karantene eller venter svar på koronatest 
  • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste syv dager 
  • det har gått mindre enn tre uker siden du var ferdig med isoleringsperioden etter koronasykdom (SARS-CoV-2) 

Vaksinasjon av barn og unge

På FHI sine sider kan du lese mer om vaksinasjon om barn og unge. Følgende anbefalinger og tilbud om koronavaksine gjelder for barn og unge

Oppfriskningsdose

Personer over 65 får tilbud om en oppfriskningsdose 5 måneder etter dose 2. Den kan bestilles via c19.no eller ved å ringe vaksinetelefonen. Om man ikke har mulighet selv kan også en pårørende bestille time for deg på c19.no. Det skal gå minimum en uke mellom koronavaksine og influensavaksine. Vårt mål er at alle i denne gruppen som har mulighet skal få oppfriskningsdosen før jul.

Helsepersonell.

Er du helsepersonell med pasientkontakt kan du være prioritert for en tredje dose. Din leder prioriterer hvem som er i denne gruppen, og du vil få en SMS om det. Hvis du er prioritert skal det likevel gå 6 måneder mellom andre og tredje dose.

Tredje dose til pasientgrupper basert på deres sykdom eller behandling.

Din behandlende sykehuslege vurderer om du kan tilhøre en av gruppene som anbefales en tredje dose.  

FHI har sendt SMS til noen i denne gruppen, og sykehusene/spesialisthelsetjenesten sender SMS eller brev til de det gjelder. Du må da ta kontakt med kommunen og bestille time. Kontakt kommunen på vaksinetelefonen. Du må ta med tekstmeldingen du fikk fra FHI/spesialist/sykehus, brevet eller annen avtalt dokumentasjon på behandlingen når du møter til vaksinasjonen.

Se oversikt over hvem som anbefales vaksinasjon her: Enklere tilgang til 3. dose for personer med nedsatt immunforsvar

Vaksinering av ungdom 16-17 år

Ungdom mellom 16 og 17 år får to doser med 12 ukers intervall. Du kan kun få time ved å kontakte vaksinetelefonen. Hvis du ikke er fylt 16 år innen vaksinasjons­dagen må du ha samtykke fra begge dine foreldre.

Last ned samtykkeskjema - Vaksinering av barn og unge som ikke har fylt 16 år. (PDF, 51 kB)

Vaksinering av barn 12-15 år

Det er nå åpnet opp for vaksinering av barn over 12 år. De vil få Pfizervaksinen.
De elevene som ikke har fylt 12 år vil bli satt opp etter de fyller 12 år.

Se hva FHI skriver om vaksinering av 12-15-åringer

Ofte stilte spørsmål

Jeg er ikke en digital bruker. Hvordan får jeg koronasertifikat?

Fra torsdag 24. juni kan du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett få tilsendt koronasertifikatet i posten. Les mer på helsenorge.no

Fullmakt

Du kan gi andre fullmakt til å bruke tjenester på helsenorge.no på dine vegne, og du kan få tilsvarende fullmakt fra andre.
Les mer om fullmakt på helsenorge.no.

 

Hvordan finner jeg koronasertifikatet/vaksinepasset mitt?

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest. Du må logge deg inn på helsenorge.no for å se sertifikatet ditt. 

Logg inn på helsenorge.no

Jeg er ikke i risikogruppen, hvorfor burde jeg vaksinere meg?

Fordelen med at så mange som mulig vaksinerer seg er at vi som samfunn klarer å stå bedre imot viruset. Høyere andel vaksinerte i befolkningen gir bedre beskyttelse for de sårbare.

Jeg har ikke fødselsnummer, hvordan kan jeg bestille time?

Man kan også registrere DUF-nummer. 

Les mer om DUF-nummer på www.udi.no

Når får jeg dose to?

Vaksinedosene har noe ulik intervall, avhengig av hvilken type vaksine du får. Du vil få informasjon om dette når du får første dose.
Etter du har fått første dose, vil du motta en SMS med dato for andre dose. Vi sender også en påminnelse på SMS dagen før. Om det kommer endringer vil alltid siste SMS være den som gjelder. 

Du kan ikke avbestille andre vaksinedose. Det er kun hvis du er syk eller hvis du er i karantene/isolasjon som er gyldig grunn til avbestilling. 

 

 

 

Endringslogg: 19.10 kl. 13:20 Lagt inn "Koronavaksine i Risør fra og med uke 43". 14.09 kl. 09:00 Fjernet utgått tekst etter instrukser fra vaksinekoordinator 13.09 kl. 12:00 Lagt til informasjon om vaksinering av barn og ungdom. 31.08 kl. 13:10 Fjernet avsnitt om Etterregistrering av vaksine satt i utlandet og Informasjon til fastleger utenfor Risør, slått sammen menypunkt om "Slik bestiller du time", samt forkortet teksten 14.07 kl 07:40 Erstattet illustrasjon fra VG.no med tabell fra Fhi.no 13.07 kl. 11:20 Oppdatering av status og forventede doser 30.06 kl. 12:30 Lagt til informasjon om etterregistrering av vaksiner i utlandet. 23.06.21 kl. 13:30 Avpublisert skjemaet "Registrering av pasienter med underliggende sykdommmer. Nå må de selv ta kontakt med fastlegen sin. Lagt til FAQ med ukesoversikt over vaksinedoser.