Slik bestiller du time

Det er ikke nødvendig å kontakte oss eller fastlegen din for å sette deg på venteliste. Er du usikker på om du kan ta vaksinen, ta kontakt med din fastlege for å avklare dette. Koronavaksinen er gratis. 

Bestill time for vaksinering

Du vil få en SMS eller bli oppringt av kommunen. Vi vil ta kontakt med deg dersom du ikke er registrert med mobiltelefonnummer. Dette vil skje samtidig som tekstmelding blir sendt ut til prioriteringsgruppen du tilhører.

Du må selv bestille time for vaksinering

Vi ber om at du logger inn på http://www.c19.no/vaksine/ for å bestille time for vaksinering eller for å takke nei til vaksine. Be gjerne pårørende om hjelp hvis du ikke får til dette selv. Det vil ikke være mulig å bestille time før du har mottatt en tekstmelding eller telefon fra oss.

Bestill time på nett
Pålogging: MinID eller BankID. Hjelp til å logge på.

Vi oppfordrer alle til å bestille via nettløsningen. Ønsker du å bestille time via telefon, kan du ringe vaksinetelefonen.
Tlf.  913 68 776 mandag til fredag fra kl. 10:00 til 12:00. Husk at du må ha fått SMS for å bestille.

Har du helserelaterte spørsmål, kontakt fastlegen din. 

Slik bestiller du time for koronavaksine via www.c19.no

 1. Åpne en nettleser (der du for eksempel kan lese VG.no), i adressefeltet på toppen av skjermen, gå til: www.c19.no/vaksine
 2. Trykk på «Bestill time til koronavaksinasjon»
 3. Logg inn med ID-porten, dette kan være med vanlig bank-id eller bank-id på mobil.
 4. Velg fylke: «Agder». Velg kommune: «Risør»
 5. Velg «Meg selv». Hvis dere er flere i husstanden som har fått tekstmelding fra kommunen, så kan dere her velge «Meg selv og for noen andre». På denne måten vil dere få time samtidig og anledning til å sitte sammen i vaksinasjonslokalet.
 6. Fyll inn mobiltelefon vi kan nå deg på. Hvis du ikke har mobiltelefon, skriv inn fasttelefonnummer, har du heller ikke dette, skriv «Har ikke».
 7. Om du bestiller for deg selv og noen andre, må både navn, fødselsnummer og telefonnummer fylles ut.
 8. Trykk på «Send inn timebestilling».

Du har nå bestilt deg en time for koronavaksinasjon. Du har fått tildelt et tidspunkt, inngang, bås og sete for vaksinasjon. Det er viktig at du skriver ned denne informasjonen og leser kvitteringsteksten godt.

Ta kontakt snarest hvis du ikke kan møte opp på tildelt time

Dersom du blir syk eller havner i karantene, skal du ikke møte opp for vaksine, men melde fra så raskt som mulig på telefon 913 68 776. Telefonen er åpen mandag til fredag fra 10:00 til 12:00.  

Det er viktig at du prioriterer å møte opp på vaksineringen, da vaksinedosen som er reservert til deg ikke vil kunne bli brukt hvis du ikke møter opp. Du vil miste din plass i prioriteringskøen dersom du unnlater å møte uten å ha gitt beskjed på forhånd.

Du skal ikke møte opp til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen: 

 • har forkjølelsessymptomer, feber over 38 °C eller andre tegn på infeksjonssykdom  
 • er i karantene eller venter svar på koronatest 
 • har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste 7 dager  
 • det har gått mindre enn 3 uker siden du var ferdig med isoleringsperioden etter koronasykdom (SARS-CoV-2) 

På vaksinasjonsdagen

Vaksinasjonen vil skje i Risørhallen (Kjempestien v/ Risør barne- og ungdomsskole.)
For å sørge for din trygghet benytter Risør kommune Risørhallen til vaksineringen. Dette er et stort lokale som vi har delt opp for å kunne vaksinere flest mulig på kort tid samtidig som smittevernet er godt ivaretatt. Det er gode parkeringsmuligheter utenfor Risørhallen og adkomst og inngang er skiltet. Av smittevernhensyn må du gå inn alene, eller sammen med den du bestilte time sammen med. Vi har verter som hjelper deg underveis.

Du benytter hovedinngangen i Risørhallen når du kommer. Du vil motta informasjon om hvor du skal sitte i hallen når du bestiller time. Noter deg denne informasjonen. Du vil også få den på SMS.

Klikk for stort bilde - Klikk for stort bildeLever egenerklæringsskjema ved ankomst

Vedlagt i brevet du har fått, finner du et egenerklæringsskjema for koronavaksinering fra Folkehelseinstituttet (FHI) som du må fylle ut og levere til oss i vaksinasjonslokalet når du kommer for å få vaksinen. Punkt 1 i skjemaet - spørsmålet om du føler deg i fin form og er feberfri - må fylles ut samme dag som du skal vaksineres. Hvis du bruker medikamentet Marevan, er det viktig at du på vaksinasjonsdagen tar Marevan etter vaksinering.

Husk å ta med legitimasjon!

Transport

Av smittevernhensyn skal du møte opp alene, eller sammen med de du bestilte sammen med. Du må selv sørge for transport til vaksinasjonslokalet. Hvis du har behov for ledsager må vedkommende vise fram ledsagerbevis og registrere seg i Risørhallen ved ankomst.

Klær

For å sikre god flyt i vaksineringen, ber vi at du har klær som lett kan tas av. Ha gjerne på en t-skjorte eller lignende. Vaksinen settes i overarmen. Ta på deg gode sko og ytterjakke.

Sett av tid

Når du har fått vaksinen må du være i vaksinasjonslokalet på anvist plass i 20 minutter. Dette er for at helsepersonell skal kunne observere deg og hjelpe deg hvis det skulle oppstå en reaksjon av vaksinen.

Vi vaksinerer deg i to omganger

Koronavaksinen settes med 2 doser med 21 dagers mellomrom og har effekt først 1-2 uker etter 2. dose. Det er derfor viktig at du møter til begge timene for vaksinering. Når du har fått første vaksine får du automatisk tidspunkt og dato for neste dose.

Det er frivillig å vaksinere seg.

Smittevern

Under vaksinasjonen vil vi overholde strenge smittevernregler. Alle får utdelt munnbind som de må bruke hele tiden mens de er i hallen. Det blir separat inngang og utgang. Alle må holde avstand og gå til anvist plass og unngå kø og sammenstimling. De som trenger følge eller bistand av pårørende får naturligvis det, men fint om de gir beskjeds om det på forhånd.