Nasjonale råd

Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på helsenorge.no og fhi.no.  

Nasjonale råd

Nasjonal informasjonstelefon om koronavirus

Har du spørsmål om det nye koronaviruset? Hvis du ikke finner svar på fhi.no, ring informasjonstelefon for publikum: 815 55 015.

Har du mistanke om sykdom? - oppdatert 15.03 kl. 17:28

Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på disse sidene og helsenorge.no 

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 09-16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116 117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

 

Husk god hygiene

Vi må alle følge de generelle rådene for å forebygge smitte

  • Vaske hendene 
  • Hoste i papirlommetørke eller i albukroken

Klikk for stort bildeillustrasjon fra fhi - vaner som forebygger smitte 

Plakat fra Helsedirektoratet: råd for god håndhygiene

Informasjon til barn og unge om det nye koronaviruset

Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm. Her får du svar på spørsmål Hermine (13) stiller Helen (lege i Helsedirektoratet). Filmen gir også informasjon som er viktig at voksne vet.

Brosjyre og video med informasjon om hjemmekarantene og isolasjon på ulike språk - oppdatert 17.03 kl. 08:40

Her finner du brosjyre med informasjon om hjemmekarantene og isolasjon oversatt til forskjellige språk, se alfabetisk liste nedenfor. Brosjyrene er nedlastbare som pdf. Den norske versjonen ligger til grunn for oversettelsene, du finner også norsk i lista.

Lyd-film om hjemmekarantene og isolasjon er tilgjengelig på YouTube. Videoen er oversatt til disse ulike språkene: Norsk, engelsk, fransk, arabisk, urdu, tigrinja:

Se også:

For eventuelle oppdateringer, se https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-til-personer-som-er-smittet-eller-har-vart-utsatt-for-smitte/informasjon-om-hjemmekarantene-og-isolasjon-pa-ulike-sprak/

 

Klikk for stort bildekoronavirus - illustrasjonsbilde fra fhi.no