Program for 17. mai i Risør

07.00     Salutt (5 skudd)

11.00     Drive-in festgudstjeneste på Tjenna ved Ellen Gryting. Sang og musikk ved Knut Dahl-Paulsen, Karl Wilhelm Nilsen, Anders Nilsen, Jan Egil Berg og Sebastian Aanonsen. Appell ved ordfører Per Kristian Lunden. Alle er velkomne (så langt det er plass). Offer til Maisam og familien (VIPPS 82518)

12.00     17. mai-komiteen oppfordrer båtfolket til å samles utenfor Sagjordet. Herfra leder Risør 2 en kortesje med avgang kl. 12.30 i retning Dampskipsbrygga, som passeres ca. kl. 13 idet det avfyres en salutt fra Kastellet. Båtkortesjen fortsetter så sakte videre ut Stangholmgapet og tar en liten runde på fjorden. Lytt til det offisielle programmet på nett, og syng med på Nasjonalsangen i båtene også!

13.00     Salutt (5 skudd). På nett følger vi det offisielle programmet for hele Norge. Etter salutten skal Det norske solistkor synge «Ja, vi elsker dette landet», og alle oppfordres til å stemme i der vi er: i båtene, i stuene, på verandaen, i hagen, foran TV. Rett etter nasjonalsangen sier vi i kor 3 ganger (gå utenfor, så alle naboer hører hverandre!): HIPP, HIPP, HIPP! HURRA, HURRA, HURRA!

13.15     Risør musikkorps spiller på Dampskipsbrygga.

15.00 - 17.00      Russebilene farter rundt omkring der folk bor, og lager bråk og moro på russens vis.

Brannbilen ønsker også å delta i feiringen og kjører gjennom byen med 17. mai-musikk på høyttaleren.

Aktiviteter uten fastsatt tidspunkt

Flagget på Kastellet blir heist av speiderne, med trompetfanfare av Roar Marcussen. 

17.mai-komiteen vil legge ned krans på Solsiden.

Det blir spilt korpsmusikk utenfor Frydenborgsenteret.

Risør Skolekorps dukker opp og spiller på forskjellige steder i byen.

Program for dagen på Søndeled

På kommunens Facebook-side vil du blant annet kunne se russens tale, ordførerens tale, ungdomsapellen, sanger og forskjellige 17. mai-innslag.

I samarbeid med nettavisa «i Risør» vil det fortløpende bli lagt ut høydepunkter fra  dagen.

17. MAI-KOMITEEN ØNSKER DERE ALLE EN KOSELIG HJEMMEFEIRING AV 17. MAI!

Gjør den til en minnerik opplevelse også dette spesielle året. Lek med barna og finn på noe gøy; spis masse pølser, is og brus. Fest som vanlig, men gjør det hjemme!

HUSK Å TENKE SMITTEVERN OGSÅ DENNE DAGEN – SÅ KOMMER VI STERKERE TILBAKE NESTE ÅR!