Uke 28: Matlaging og sanking

Med: Aktivitetslederne
For: 4.-7. trinn. 15 plasser
Tid: mandag 12. - onsdag 14. juli kl. 10-15
Sted: Søndeled

På Matlaging og sanking skal vi benytte oss av det naturen har å by på for å lage deilig mat! På tre dager skal vi både tilbringe tid i skogen og på skolekjøkkenet på Søndeled. 

Vi starter med sopptur i skogen, med fokus på hva som er spiselig og hva som er farlig. Ta med en liten kniv og en papirpose til å plukke i! Vi fokuserer også på hvordan vi må behandle soppen for at den skal holde seg et par dager. 

Dag nummer to plukker vi bær, så husk noe å plukke i! Kanskje har du også en blåbærplukker du kan ta med? Vi renser bærene på slutten av dagen slik at de er klare til å brukes. Vi starter også planleggingen av hva vi kan lage med det vi har sanket. 

Den tredje dagen samles vi på skolekjøkkenet for å lage et festmåltid med ingrediensene vi har plukket og litt annet. Ta med eget forkle!  Dette blir en flott avslutning på fine dager sammen! 

Dersom det er fint vær kan det bli aktuelt med et bad de to første dagene, så ta med badetøy hvis du har lyst! Husk niste, drikke, klær etter vær og myggmiddel de dagene vi skal på tur!

Påmeldingsskjema

Spørsmål? Kontakt Malin Paust, e-post malin.paust@risor.kommune.no eller mobil 976 13 288