Velkommen til Risør

Hjertelig velkommen som ny innbygger i Risør!

Vi håper du vil trives i den fine kommunen vår. Kanskje kjenner du kommunen veldig godt, eller kanskje er mye helt nytt. De fleste finner fine ”hemmeligheter” i sitt eget nabolag; et utsiktspunkt, en åpning i skogen, baksiden av en holme, en ny venn, en ny forening med engasjerte medlemmer eller bare et sted man føler alt faller på plass etter en travel dag.

Vi har en av Nordens best bevarte og – i våre, og mange andres øyne – aller vakreste trehusbyer. Vi har en idyllisk kystlinje og en skjærgård godt tilrettelagt for allmennheten. Vi har tre fjorder, sterke livskraftige grender, rike tur- og friluftsmuligheter.

Men først og fremst har vi menneskene; som i arbeid og fritid skaper, trives i hverandres selskap og er både opptatt av historie og tradisjon samtidig som framtida utforskes med nysgjerrighet.

Risør er av mange kjent som en feriekommune, men vi er først og fremst en helårskommune med stor aktivitet året rundt. Vi har kjente festivaler og et stort engasjement for kunst og kultur og vi legger til rette for aktivitet – enten du er liten eller stor.