For ansatte

Solsia (intranett) er ansattes hovedkanal for informasjon. På Solsia finner du nyttige snarveier til blant annet fagsystemer, innkjøpssystemer, brukerstøtte til IKT Agder og her ser du også nyheter for ansatte. Alle ansatte oppfordres til å sjekke Solsia daglig for nye nyheter. 

QM+ 

Når du som ansatt logger deg på kommunens område, finnes et QM+ ikon på skrivebordet, som skal ta deg rett inn i QM+, uten brukernavn eller passord. Når du skal bruke QM+ fungerer Internet Explorer svært dårlig. Bruk Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller en annen mer oppdatert nettleser. Du kan, uavhengig av hvor du er, gå inn via www.qmplus.no. Skriv inn Virksomhet Risør v2. Du skal ikke skrive inn brukernavn og passord lenger, men trykke på Bruk Single Sign On. Det kan være at du kommer til en side hvor du må velge IKT Agder Single Sign On, ellers skal du komme direkte inn.  

Du kan også finne en snarvei til QM+ på Solsia, under "Nyttige snarveier" i menyen på høyre side. 

Varsling av kritikkverdige forhold

Varslingsrutiner for kritikkverdige forhold Risør kommune (PDF, 617 kB)
Skjema - Varslingsrutiner for kritikkverdige forhold Risør kommune (PDF, 441 kB)

Skjemaet skrives ut og sendes til Risør kommune, Postboks 158, 4952 Risør

Solsia

Så lenge du har et ansattforhold i kommunen skal du ha tilgang til Solsia som er kommunens nye intranett. På Solsia finner du nyttige snarveier til blant annet fagsystemer, innkjøpssystemer, brukerstøtte til IKT Agder og her ser du også nyheter for ansatte. Alle ansatte oppfordres til å sjekke Solsia daglig for nye nyheter. 

Ta kontakt med kommunens webredaksjon ved behov for å publisere/oppdatere informasjon på intranettet vårt. 

Innlogging minVakt.no 

Arbeidsplanlegger, vikaradministrasjon og elektroniske timelister på nett. Kontaktpersoner: Wera Gruer (Sandnes RS) og Mona Ramleth (Frydenborgsenteret) 

minVakt.no (logg inn)

Lønnsslipp

Lønnslippen din finner du i HR-portalen. Snarvei til HR-portalen finner du på Solsia, under "Nyttige snarveier" i menyen på høyre side. 

Publisering av bilder

Datatilsynet gir veiledning for både foreldre og ansatte på skoler, barnehager eller andre steder der det er ønske om å ta bilder av barn og deling av slike bilder. 

Still følgende spørsmål før du publiserer bilder av barn – enten det er privat, i barnehagen eller på skolen:

  • Hva skal bildet fortelle?
  • Hva er hensikten med det?
  • Forteller bildet noe vi ønsker andre skal vite eller andre trenger å vite?
  • Er dette et hyggelig bilde som vedkommende vil like å se om 10 år?
  • Ville jeg ha lagt ut bilde av en voksen i samme situasjon?
  • Ville jeg ha publisert bildet dersom om det var mitt eget barn som var avbildet?
  • Er dette en god presentasjon av skolen/barnehagen – fremstår vi slik vi ønsker?

Les en utfyllende artikkel om bruk av bilder i kommunes regi på Solsia.

Les mer i Datatilsynets veiledning om bilder av barn på nett

Retningslinjer på Facebook

Det er viktig at alle ansatte er seg bevisst sin bruk av sosiale medier som Facebook og lignende i omtale av situasjoner på arbeidsplassen. Selv om det som omtales er forsøkt anonymisert, bør man reflektere over om det i det hele tatt er mulig å overholde taushetsplikten hvis man blander jobb med sosiale medier. 

Vi har utarbeidet noen retningslinjer for alle våre kommunale Facebooksider. Disse gjelder primært for innbyggerne i kommunen, men det er også nyttig for ansatte å vite hvordan vi forholder oss på sosiale medier. 

Velkommen til Risør kommunes side på Facebook

Her får du nyheter fra kommunen. Du trenger ikke å ha Facebook-konto for å være oppdatert på informasjon fra kommunen.

Saksbehandling

Du finner svar på de fleste spørsmål om kommunen på www.risor.kommune.no. På denne Facebook-siden vil vi besvare enkle henvendelser, men vi diskuterer ikke politikk her på siden. Spørsmål som innebærer saksbehandling må tas i andre kanaler. Send oss gjerne en henvendelse til post@risor.kommune.no, da blir henvendelsen sendt videre til riktig saksbehandler for besvarelse. Pass på at du ikke oppgir personsensitiv informasjon over nettet.

Ble innlegget eller kommentaren din slettet?

Vi tar gjerne imot innspill og kommentarer fra deg, men hold deg til regler for normal høflig atferd og vi oppfordrer om at du forholder deg til sakens tema. Facebook sletter automatisk innlegg og kommentarer som inneholder enkelte upassende ord og uttrykk. Vi sletter også innlegg som har upassende språk, som angriper person i stedet for sak eller som kan oppleves som krenkende eller trakasserende. Hatefulle og diskriminerende ytringer som strider mot norsk lov vil bli fjernet, og brukere kan bli blokkert uten forvarsel som en følge av slik atferd. Innlegg med reklame for kommersielle produkter og tjenester blir fjernet.

Har du spørsmål om disse retningslinjene?

Send spørsmål og kommentarer til kommunikasjon@risor.kommune.no