Jubileumsuke 2. - 8. mai 2023

Jubileumsuka starter tirsdag 2. mai og avsluttes på Frigjørings- og veterandagen, mandag 8. mai 2023.
7. mai er den offisielle 300 årsdagen, men vi jubilerer litt hele uka. Vi gleder oss til å feire at Risør er 300 år i 2023!

Vi skal ha litt bursdag hver dag, kanskje det blir litt som å ha 17. mai i syv hele dager?  

Vi starter med skolens dag, alle skoleelevene i hele kommunen skal til sentrum og feire jubileet. Med aktiviteter og dans Denne dagen blir det rundt 800 besøkende i byen og på Torvet, vi får en god start med folkefestfølelsen allerede den første dagen i jubileumsuka. 

Dagene rammes inn med salutt morgen og kveld, kirkeklokker og musikk fra branntårnet midt på dagen.

Uka består av mange høydepunkt, og vi oppfordrer alle til å trekke til sentrum gjennom uka for å oppleve jubileumsstemning,og spesielt i helgen. 

På fredag er det jubileumsnatt og lørdagen byr på byfrokost og mye mer. Søndagen er selve bursdagen, da er det blant annet prosesjon med Øester Riisør III og festgudstjeneste. Det hele topper seg med jubileumsfest, avduking av treffsted, karneval og fest på Torvet med kake og is til alle.  

Kjøreplanen skal fortsatt spikres, men det overordnete programmet til hele uka er klart, og det er med stor glede at vi nå kan presentere dette!

Byjubileet er en markering for alle i kommunen, med hele dens mangfold, og med et spesielt fokus på unge og barnefamilier, men også for våre gjester og de som kan tenke seg å bo og leve i Risør. Vi skal vise frem det verdifulle i byen og skape et mangfold av sterke opplevelser, bli bedre kjent med Risør, folkene som bor her og de som besøker oss og lage en folkefest som inspirerer til varige aktiviteter og tiltak i årene som kommer!

Eget program for barn og barnefamilier

 

Program for hele uken, inkludert kulturnatt