Risør kommunes prosjektstipend 2020

Risør kommune deler hvert år ut et prosjektstipend på 40 000 kr. Stipendet skal tildeles skapende kunstnere innen kunstfeltene visuell kunst, musikk og litteratur. Prosjektstipendet skal tildeles kunstnere som hører hjemme i Risør. Prosjektstipendet skal gi kunstnere mulighet til å fordype seg i en ide for en kortere periode.

Risør kommune deler i år ut prosjektstipendet til en musiker som også skriver og improviserer musikk. Stipendiaten er utøver innenfor improvisert og skrevet hovedsakelig moderne musikk, med hovedinstrument trompet. Han er også aktiv komponist og lydkunstner innenfor både moderne og tradisjonell skole. Han er utdannet fra Kristiansand Musikkonservatorium og Högskole for scen och musik i Gøteborg.

Stipendiaten har bodd i Risør siden 2010. Lokalt er han kjent som dirigent, prosjektleder og kunstnerisk ansvarlig. Han dirigerer Musikkorps, Skolekorps og orkesteret til ungdomsteateret. Han er også aktiv som utøver og styremedlem i det nyoppstartede «Hope Academy», som er knyttet opp til ensemblet «Zekrayati» som kombinerer lokal folkemusikk fra Risør, Søndeled, Gjerstad og Libanon.

Stipendiaten vil benytte stipendet til utvikling av ny musikk i form av nye samarbeid, nytt repertoar og en utvidet forståelse av de musikalske mulighetene. Dette blir både lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter. Ett eksempel er nettopp fusjonen mellom arabisk tradisjonsmusikk og lokal musikk fra Søndeled, Vegårshei og Holt.

Utøvende musikere har hatt trange tider under korona-pandemien. Årets stipendiat har arbeidet godt innenfor de rammer for smittevern som er gitt og inngår blant annet i en trio som i disse dager gir julekosnerter i kirkene i Dypvåg, Arendal, Risør og Lillesand.

Årets prosjektstipend deles ut til Eirik Dørsdal. Gratulerer! 

Bilde av Eirik Dørsdal  - Klikk for stort bildeBilde av Eirik Dørsdal Risør kommune