Bjørnen som vokter omsorgsboligene på Tjenna

På onsdag ble siste kunstverket som er kjøpt inn av kommune i forbindelse med Tjenna utbyggingen montert. Bystyret i Risør har vedtatt at to prosent av kontraktsummen på nybygg skal brukes til kunstutsmykking. Det er kjøpt inn tre verk til Tjenna. To utsmykninger som henger inne i bygningen og nå altså det siste utvendig som er en bjørneskulptur i bronse med navnet “Vokteren”.

Bilde av Bjørnen som heter Vokteren - Klikk for stort bilde Risør kommune Kunstneren Petter Hepsø - Klikk for stort bildeKunstneren Petter Hepsø Risør kommune

Kunstneren

Kunstneren heter Petter Hepsø (f. 1973) og er en billedkunstner som bor og jobber på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Han er utdannet på Statens kunstakademi (1996-2000) og har i en årrekke jobbet med skulpturer av dyr, og er opptatt av relasjoner mellom dyr og mennesker.

Vokteren kan ses fra Carstensens gate av alle byens innbyggere og besøkende da den sitter i trappa opp til friområdet mellom gamle sykehuset og nybygget med leiligheter.

Kommunens utsmykkingsomité

Innkjøpet ble valgt av en kunstkomité som består av politikere/representanter for brukere og kommunen. Komiteen består av Ragni MacQeen Leifson, Ole Henrik Grønn, Ingeborg Morka, Ågot Bugge og kunst konsulent Anne Marie Graver.

- Vi tror og håper at denne skulpturen vil få mye oppmerksomhet fra barn voksne og eldre som bor eller ferdes i dette området, og for alle andre legg gjerne gå-turen gjennom Carstensens gate og opp i trappen for å se og ta på denne flotte vokteren som tar livet helt med ro der den koser seg i Risør sentrum, sier Tom Thorvaldsen. 

Bjørnen blir løftet på plass med kranbil - Klikk for stort bildeStor takk til Karl Tore Hansen fra utegjengen og prosjektansvarlig Tom Thorvaldsen som løftet den på plass på onsdag. Risør kommune Bilde av Ågot Bugge og Tom Thorvaldsen foran bjørnen  - Klikk for stort bildeÅgot Bugge og Tom Thorvaldsen er stolte av den nye vokteren. Risør kommune