Historisk stolpejakt

I anledning av jubileumsåret har Hope IL samarbeidet med Søndeled og Risør Historielag for å plassere stolpene på steder av historisk verdi og i sentrum ved hus som har historisk betydning. I år har de økt antall stolper med 25 stykker og har nå satt ut 60 stolper i Risør og omegn. Hope IL er en av 30 mottakere av jubileumstilskudd fra Risør kommune.

Hope IL har arrangert stolpejakten hvert år siden 2019. Det har vært en jevn økning av deltagere. Stolpejakten går ut på å finne, og registre stolper som er satt ut, med telefonen. Deltakerne laster ned en app: «Stolpejakten». Så kommer det opp et kart og en markør som viser hvor man er. Så er det bare å gå til mange fine steder som mange ikke hadde gått til uten denne appen. I tillegg har Hope IL i år trykket opp en brosjyre med kart og info. Brosjyren ligger hos Sport 1, Risør By, Lindstøl bokhandel, Risør akvarium, Sørlandet Feriesenter og Biblioteket. Dere trenger da ikke å laste ned app eller bruke telefonen for å finne stolpene.

Skolene kan gjerne ta det i bruk som en god aktivitet i skoledagen, kanskje det kan bli en liten konkurranse mellom elever/ klasser? Hvem får registrert flest stolper før skoleslutt? Hvem blir først til å ta alle 60? 

Stolpejakt er en populær aktivitet hvor besøkende kommer langveisfra for å delta.  Dette er gratis for alle som deltar. En hyggelig tur som gjør deg bedre kjent med Risørs historie. 

Mange av stolpene står på stedet der gamle foto ble tatt. I bilde som kommer opp i stolpeinformasjonen kan man zoome inn på detaljer på bygg, og selv se hvor lite mange bygg har endret seg på 100 år.

Kom og opplev "Den hvite by" gjennom gamle foto, fra rett sted, på din mobil!