Opplesing og fortelling om Dikken Zwilgmeyer i jubileumsåret

Lørdag 18. mars, Hos Ragnhild i Krags gate 33, fra klokken 12, kan du bli med på lesestund med Dikken Zwilgmeyers bøker. Her blir det opplesing av bibliotekar May Ingunn Paulsen og historiker Ragnhild Sigurdsøn forteller om Dikken Zwilgmeyer og Risør på Dikkens tid. Dette skjer i historiske omgivelser "Hos Ragnhild". Dette er et gratis arrangement for barn og passer for alle barn fra 6 år og oppover. 

Dikken Zwilgmeyer er blant Norges første barnebokforfattere. Hun bodde deler av sin oppvekst i Risør, og i årene rundt 1900, skrev hun mange bøker som skildrer byliv og lek, med Risør som kulisse. 

«Vi bor i en liden by nede ved kysten. Og det er meget morsommere at bo i en liden by end i en stor, kan I tro. For i en liden by kjenner en alle gutter og piker hele byen over; der er mange flere morsomme pladser at lege paa, og så hele sjøen da!» 
( Fra «Vi Børn» 1890) 

Det gledes at vi i jubileumsåret kan gi barna denne gaven med opplesing fra May Ingunn Paulsen og at Ragnhild Sigurdsøn kan fortelle om Dikken Zwilgmeyer. Her er det bare å sikre seg en plass med en gang.  

Påmelding

Det er begrensede plasser så det anbefales å reservere via SMS til tlf.  928 63 019 eller e-post: ragnhildsigurdson@gmail.com 

Arrangementet er gratis, med mulighet for å kjøpe kaffe, saft, kringle og kake.

Hvor

Hos Ragnhild – i Museumsleiligheten i 2. etasje i Krags gate 33.  

Arrangementet er et samarbeid mellom Risør Bibliotek og «Hos Ragnhild».