Stor jubel i klasse 9c på Risør ungdomsskole

Det har pågått en konkurranse på Risør ungdomsskole fra august 2023 til januar 2024,  som har har gått ut på å holde klasserommet sitt ryddig, men også god orden i fellesrom. Det var renholdsavdelingen som tok initiativ til konkurransen.

I reglene står det også at hærverk vil trekke ned for alle. Det er stor forskjell på hvordan klasserom kan se ut før renhold. Renhold synes det er leit når de ikke kan få gjort jobben sin og i verste fall  må snu i døra, og håpe at klasserommet er ryddet til neste dag. Renholdere har ført logg og gitt  pluss eller minuspoeng til klassene. Det var én klasse som skilte seg spesielt ut. 

Det ble full jubel av både elever og klassekontakter i klasse 9c da de skjønte at det var deres klasse som hadde vunnet. Sist fredag banket renholdere på døra og overrasket klassen med sjokoladekake og diplom. Renhold fortalte også elevene hvorfor det er viktig med et godt inneklima i klasserom. Blir ikke klasserom rengjort. vil elever ofte få vondt i hodet, få dårlig konsentrasjon, oppleve tretthet og få luftveisinfeksjoner. Forhåpentligvis vil klassen fortelle andre klasser at det vil lønne seg å ha god orden på skolen sin. 

Ny konkurranse er på gang, hvem vinner da, tro? 

Bilde av 9C  - Klikk for stort bilde Risør kommune