Dagen for premiere på Risørspelet er kommet

Risørspelet er en dramatisering av bybrannen i 1861, med spesialskrevet musikk og teater til Risørs 300 års jubileum. 

Spelet om bybrannen var en av de største ideene som ble lansert på ett av tre jubileumsverksteder i anledning 300-årsjubileet. 

Sebastian Aanonsen, Thea Green Lundberg, Jonas Sandvik, Stian Bowen Dahl og Erlend Skarvang har skrevet manus og musikk til denne unike forestillingen. Forestillingen dramatiserer den skjebnesvangre natten i 1861, hvor 248 hus brant ned i Risør. I spelet ser vi en familie som står midt i begivenhetens sentrum, og som sammen med resten av befolkningen må redde det de kan. Forestillingen er en mønstring med mange av Risørs kulturelle utøvere. Rundt 160 frivillige musikanter og korister vil sammen med profesjonelle utøvere gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse for hele familien. 

Jubileet har hatt tre ambisjoner, hvor en av dem er å bli bedre kjent med byen, byens befolkning og historien. Ambisjonene fylles opp til det fulle med Spelet om Bybrannen. Frivillige og profesjonelle er koblet på kryss og tvers, også over kommunegrensene. 

Andre ambisjoner er at vi skal lage en folkefest og med denne mobiliseringen, med Torvet som møteplass og allerede over 900 solgte billetter, ser vi frem til en folkefest tre kvelder til ende. 

Da gjenstår siste oppfordring. Finn veien til Torvet og få en sommernattsopplevelse unik alle andre. 

Til alle som jobber foran og bak scenen - lykke til og gratulerer med premieren og full treff på både verdier og ambisjoner for Byjubileet.