Gratulerer med jubileumsmarked og utstillingen Generation Why

Denne teksten er delvis utdrag fra katalogen til Generation Why - av Anna Stina Næss, Kultursjef i Risør 

Signaturen til kunstbyen Risør 

Villvin Kunsthåndverkmarked med Villvin i spissen har satt Risør på kunstkartet. Gjennom mange år har de bidratt til å lage markedsdager der byen med Risørs indre havn, vår indrefilet, forvandles fra vanlig vakker, til magisk vakker. Nordisk kunsthåndverk er årlig «servert på et fat», rett utenfor stuedøra til Risørs innbyggere. Det er noe unikt ved dette, rammene hvor beboere og besøkende får nære møter med kunsthåndverkeren. 

Med bevegelse og tilpasning til nye tider, har de vakre markedsrammene bestått tidens tann. 

Denne gangen har Villvin sprengt grenser med satsningen Generation Why. Det beste av Risørs kunst- og kunsthåndverkshistorie er kombinert i en fremtidsrettet ung nordisk kunsthåndverkutstilling. 

Kuratorene Koksvik, Harvey Isaksson og Jul har med sine unike og forskjellige kunstuttrykk skapt en kraftfull utstilling. Trettifire inviterte utstillere fra hele Norden tar opp aktuelle og vanskelige temaer som mange unge kunsthåndverkere forholder seg til i dagens samfunn. Utstillingen fremhever tydelig temaene både i håndverket, kunsten og konseptet og viser totalt over 90 verk. 

Risør feirer 300 år som by i 2023, og det er en historisk viktig markering i seg selv. Denne utstillingen er Villvin sin jubileumsutstilling, en nordisk utstilling som skal vandre. At vandringen starter i Risør Kunstpark, en av Sørlandets viktigste visningsarenaer for kunst, er ekstra stas. 

Vi er stolte av at Villvin og Risør Kunstpark som grunnpilarer i Risørs kunstbyidentitet viser en utstilling til byens 300-årsjubileum med lokal forankring, nasjonal og nordisk identitet, med internasjonal kvalitet. 

Til alle som får med seg denne utstillingen, jeg håper den vil sette spor og være til ettertanke. 

Her er link til katalogen til utstillingen: Generation Why | Galleri VillVin I Risør kunstpark 

I tillegg til denne satsningen har Galleri Villvin tradisjon tro punktutstillinger vinduene til Galleri Villvin. Her vises kunsthåndverkere som har gjort seg bemerket innenfor hver sin faggruppe:  

Gitte Magnus, tekstil 
Sidsel Hanum, keramikk 
Ulla-Mari Brantenberg, glass 
Elisa Helland-Hansen, markedets hedersgjest, keramikk  

Punktutstillere | Galleri VillVin 

Vi håper du opplever god stemning og gode møter med kunsthåndverkerne under markedsdagene. Kanskje du finner noe du kan ta med deg hjem som vekker gode Risør minner med gjennom vinteren. 

Her er programmet for villvinmarkedet: Program Villvin Kunsthåndverkmarked 6.-8. juli 2023 

Gratulerer til Villvin med det 44. Markedet, punktutstilling i Galleri Villvin og gratulerer med utstillingen Generation Why til både Galleri Villvin og Risør kunstpark.