Kirkespelet lørdag 13. mai kl.18.00

I anledning av jubileumsåret har Risør Sokn i samarbeid med Lauritz Maartman Paulsen satt opp Spelet om den første bykjerka på Agder. Spelet arrangeres av Risør menighet i samarbeid med byens teatermiljø. 

bilde av øbelse til kirkespelet  - Klikk for stort bilde

Spelet gir et innblikk i byens rike historie. Risør kirkes historie fra 1646, en fortelling og et "spill" iscenesatt av og med lokale aktører. "SPELET" ble laget og fremført ved kirkens 350-årsjubileum i 1997 

Det er en fortelling om Risør kirke og historien bak gavene som byens befolkning har skjenket kirken. Kristian IV ga tillatelse til at kirken i Risør kunne bygges - på betingelse av at det ikke skulle koste noe. Derfor er alt i kirken gitt som gaver.  

Kirken har gjennom hele byens historie vært en sentral institusjon i lokalsamfunnet, og et viktig fellesskap for mange, og slik er kirken en del av folks hverdag. Dette arrangementet gir en fremstilling av kirkens og byens historie som vil være av stor interesse for dem som lurer på hvilke skatter som finnes i kirkerommet. Byen kan være stolt av å ha et så flott kirkebygg. 

Lauritz Paulsen er manusforfatter og forteller, Mia Wiik er instruktør og forteller og Sverre Aukland er instruktør/koordinator, disse har fått med seg mange lokale aktører. 

Kirkespelet blir lørdag 13. mai kl. 18.00 i Risør kirke,  

Dette er et arrangement som skal gi lave skuldre for tilskuerne og lokke frem et glimt i øyet. Kirken er viktig for mange i Risør, og gjennom spelet viser de hvordan folket har støttet kirken gjennom hele dens historie.