Aktuelt og nyheter om byjubileet

På denne siden vil du finne de siste aktuelle sakene som omhandler byjubileet 2023. 

Sladdet bilde av frimerke

I anledning 300 års-jubileet til både Arendal og Risør, får begge byene egne jubileumsfrimerker fra Posten Norge. Det blir felles lansering av de nye frimerkene allerede 21. februar. Det hele starter i Arendal med seremoni klokka 11.00 og når programmet er ferdig i Arendal, kjører Posten videre til Risør. Arrangementet her i byen skjer i Risørs storstue på Risørshuset klokka 14.30 - 16.30 og er åpent for alle.

plakat stormfulle høyder

Vi gleder oss igjen. Som om vi ikke skulle ha nok fra før? Vi kan glede oss over at vi for 45 år siden - som en av de første byene på Sørlandet - fikk eget kulturhus. Og vi kan glede oss over at Risørhuset for 10 år siden ble renovert og bygd ut slik at det nå framstår som et spillested i særklasse. I såpass særklasse at skuespillerne fra Riksteatret uttaler at dette er en av de beste scenene å spille på.

Jubileumsmidler fra Sparebanken Sør

Vi har den store glede av å meddele at Sparebanken sør har innvilget kroner 100 000 til jubileumsuka. I den sammenheng har vi hyret tre studenter fra kunsthøyskolen i Oslo. Magnhild Konnestad, Ingjerd Engh og Tara Færø Johnsen.

Skjerm på torvet.JPG

Fra og med i dag får alle med andre ord en bryggesleng OG informasjon om alt det som skjer i byen vår til enhver tid. I dag er nemlig arrangementsskjermen på plass i vinduet ved torvet, adresse Havnegata 2.  

Konsertbilde av Arve Bøe

Vi ønsker å presentere en rekke intime jubileumskonserter, planlagt av Arve Bøe. Bøe er en av 30 mottakere av jubileumstilskudd fra Risør kommune. 

Først ut i konsertrekken er en hyllest til Neil Young, framført av Johny Aasgaard og Arve Bøe på Stranden i Risør, lørdag 14. januar klokken 16.30. 

Takk til alle som kom på åpningen av Risør Byjubileum og Byjubileets nyttårskonsert med nykomponert musikk av Eirik Dørsdal, framført av han selv sammen med jazzorkester, Risør Motettkor, lyriker Mari Nymoen og fotograf Ole Brodersen.

Jubileumshelgen ble avsluttet med barnas byjubileum i Risørhuset, der det ble både sirksusshow, sirkusworkshop, rebusløp, hattelaging og sjokoladekake! 

Bilde av heklet lysekrone

I atelieret til Sandra Blichert i Risør Kunstpark henger et verk som har fulgt henne i mange år. Det er en liten fascinerende heklet lysekrone. Sandra hekler nemlig i enhver ledig stund, og i høst gikk hun i gang med å hekle en kjempestor versjon av denne lysekronen. Et stort og krevende prosjekt som hun har fått hjelp av flere hender til å fullføre.

Kulturskolen Øst i Agder er engasjert i prosjektgruppa og ut av dette har det sprunget en rykende fersk Risørdans til jubileet. Dean Gunleksen har koreografert en helt ny dans og vil nå at alle skal være med å danse i hele 2023! 

Agder Fylkeskommune, Risør kommune ved prosjektgruppa i Byjubileet, Lindalgruppen og Risør Ungdomsskole har gjennom høsten jobbet frem et ungdomstreffstedprosjekt.

Gjennom 2022 har vi hatt samtaler med ulike brukergrupper, kunstnerne, remote-kontordeltakere og flere kulturinteresserte aktører. I de samtalene har vi hørt en gjentakende utfordring.