Agder fylkeskommunes tilskuddsordning for innlandsfisk i Agder lyses nå ut for 2023. Her kan kommuner, frivillige organisasjoner og grunneierlag/elveeierlag søke om tilskudd til kultiveringstiltak og tiltak som bidrar til økt interesse for innlandsfiske.

Søknadsfrist 1. april. 

Et stort jubileumssamarbeidprosjekt til ungdommen startet opp onsdag 22. mars. 

Videregående inviterer til gratis arrangement tirsdag 11. april klokken 19.00 

Elevene ved Risør videregående skole har selv tatt initiativ til å få Leo Ajkic til Risør og Risørhuset. Dette er en betydelig gave, men når VGS først skulle gjøre noe til ungdommen under jubileet, falt ønsket lett på Leo. 

Lørdag 18. mars, Hos Ragnhild i Krags gate 33, fra klokken 12, kan du bli med på lesestund med Dikken Zwilgmeyers bøker. Her blir det opplesing av bibliotekar May Ingunn Paulsen og historiker Ragnhild Sigurdsøn forteller om Dikken Zwilgmeyer og Risør på Dikkens tid. Dette skjer i historiske omgivelser "Hos Ragnhild". Dette er et gratis arrangement for barn og passer for alle barn fra 6 år og oppover. 

Etter fire år som styreleder og lenger tid som styremedlem har Arnfinn Haugen valgt å trekke seg. Siden det ble klart for omtrent 4 uker siden, har valgkomiteen, som bestod av Sidsel Hødnebø og Nina Gresvig hatt et spennende oppdrag med å sette sammen et nytt styre.

I dag ønsker vi velkommen Risørs nye kommunedirektør Carl Jakob Hansen. Han tiltrådte stillingen i dag klokka 08.00 og setter i gang med alle fullmakter en kommunedirektør skal ha. Og uten noen form for synlige støttehjul – men altså med hendene godt plassert på styret.  Trond Aslaksen hadde sin siste dag som kommunedirektør i Risør i går ettermiddag. han vil ha en ubenevnt stilling – kanskje kommunedirektør emeritus – til avslutningsmarkeringen for Trond 29. mars.

142 svar på designoppgaven til treffsted for ungdom er kommet inn. En jury bestående av seks personer har møysommelig krysset seg gjennom skjema med en lang liste med kriterier. Vinnerdesignet blir bygget som treffsted til ungdommene i byen vår i selveste jubileumsuken. 

Atter et høydepunkt i jubileumsåret står for tur. Denne gangen er det jubileumsrevyen 2023. Her blir det skråblikk og kommentarer om det meste som foregår og har foregått i Risør de siste 300 årene, skal vi tro på plakaten. 

Fredag 24. februar markerer Risørs befolkning solidaritet med Ukraina på etterårsdagen for Russlands invasjon av landet. Det skjer i et fellesarrangement i Fredsparken klokken 18:00 og blir en del av en nasjonal og internasjonal markering.

Program:

  • Risør musikkorps spiller den Ukrainske nasjonalsangen.
  • Initiativtaker Roman Telezhnyak åpner markeringen.
  • Kulturinnslag.

Apeller:

  • Varaordfører Viktor Hauge, Risør kommune.
  • Helga Arntzen, Aktive Fredsreiser.
  • Roman Telezhnyak, ukrainer.

I anledning 300 års-jubileet til både Arendal og Risør, får begge byene egne jubileumsfrimerker fra Posten Norge. Det blir felles lansering av de nye frimerkene allerede 21. februar. Det hele starter i Arendal med seremoni klokka 11.00 og når programmet er ferdig i Arendal, kjører Posten videre til Risør. Arrangementet her i byen skjer i Risørs storstue på Risørshuset klokka 14.30 - 16.30 og er åpent for alle.

Nytt fra kommunen

Kunngjøringer
Se alle kunngjøringer

 

Følg oss på Facebook