Vi gleder oss igjen. Som om vi ikke skulle ha nok fra før? Vi kan glede oss over at vi for 45 år siden - som en av de første byene på Sørlandet - fikk eget kulturhus. Og vi kan glede oss over at Risørhuset for 10 år siden ble renovert og bygd ut slik at det nå framstår som et spillested i særklasse. I såpass særklasse at skuespillerne fra Riksteatret uttaler at dette er en av de beste scenene å spille på.

Vi har den store glede av å meddele at Sparebanken sør har innvilget kroner 100 000 til jubileumsuka. I den sammenheng har vi hyret tre studenter fra kunsthøyskolen i Oslo. Magnhild Konnestad, Ingjerd Engh og Tara Færø Johnsen.

Fra og med i dag får alle med andre ord en bryggesleng OG informasjon om alt det som skjer i byen vår til enhver tid. I dag er nemlig arrangementsskjermen på plass i vinduet ved torvet, adresse Havnegata 2.  

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for ny søknadsrunde om strømstøtte. Søknadsfristen er 15. februar klokken 13:00. Perioden det kan søkes om strømstøtte for er oktober, november og desember2022. Lotteri- og stiftelsestilsynet vil utbetale strømstøtte fortløpende etter de har åpnet for søknader, slik at de som søker tidlig kan få pengene raskest mulig.

Vi ønsker å presentere en rekke intime jubileumskonserter, planlagt av Arve Bøe. Bøe er en av 30 mottakere av jubileumstilskudd fra Risør kommune. 

Først ut i konsertrekken er en hyllest til Neil Young, framført av Johny Aasgaard og Arve Bøe på Stranden i Risør, lørdag 14. januar klokken 16.30. 

Jubileumsuka starter tirsdag 2. mai og avsluttes på Frigjørings- og veterandagen, mandag 8. mai 2023.

7. mai er den offisielle 300 årsdagen, men vi jubilerer litt hele uka! Vi holder detaljene til programmet foreløpig hemmelig, men nedenfor ser du hvordan dagene er lagt opp. Sett av dagene i vår vakre by så kommer innholdet etter hvert. Vi lover at du vil oppleve jubileumsstemning i Risør hele denne uka.

Takk til alle som kom på åpningen av Risør Byjubileum og Byjubileets nyttårskonsert med nykomponert musikk av Eirik Dørsdal, framført av han selv sammen med jazzorkester, Risør Motettkor, lyriker Mari Nymoen og fotograf Ole Brodersen.

Jubileumshelgen ble avsluttet med barnas byjubileum i Risørhuset, der det ble både sirksusshow, sirkusworkshop, rebusløp, hattelaging og sjokoladekake! 

I atelieret til Sandra Blichert i Risør Kunstpark henger et verk som har fulgt henne i mange år. Det er en liten fascinerende heklet lysekrone. Sandra hekler nemlig i enhver ledig stund, og i høst gikk hun i gang med å hekle en kjempestor versjon av denne lysekronen. Et stort og krevende prosjekt som hun har fått hjelp av flere hender til å fullføre.

Risør kommune har startet et planarbeid for området ved Kjempesteinsmyra. Arbeidet er en konsekvens av et politisk vedtak om ny svømmehall. Vi har tidligere sendt brev med varsel om dette planarbeidet. Høringsfristen er satt til 31.01.23. 

Kulturskolen Øst i Agder er engasjert i prosjektgruppa og ut av dette har det sprunget en rykende fersk Risørdans til jubileet. Dean Gunleksen har koreografert en helt ny dans og vil nå at alle skal være med å danse i hele 2023! 

Nytt fra kommunen

Kunngjøringer
Se alle kunngjøringer

 

Følg oss på Facebook